Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Ik was vanavond getergd”

Oussama Assaidi blonk zaterdagavond uit in het duel tegen Roda JC. Hij was verantwoordelijk voor twee treffers en werd uitgeroepen tot man of match. “Ik was getergd.”

Twe rod 017

Goals voor Rene en Marino

Zelf was hij ook blij met zijn optreden. “Ik ben een liefhebber en ik ga voor het maximale”, zegt Assaidi met een lach op zijn gezicht. “Het team heeft het goed gedaan, het goed opgepakt.” Daarmee doelde de aanvaller natuurlijk op het afscheid van Rene Hake als hoofdtrainer. “Ik vind het persoonlijk jammer. Heb altijd goed met Rene kunnen werken. Hij is een goede trainer en een goed mens. Mijn goals draag ik op aan Rene, maar ook aan Pusic. Die heeft ons goed klaargestoomd voor deze wedstrijd.”

Strafschop vol agressie

Zijn twee goals kwamen op verschillende manieren tot stand. De eerste was vanaf elf meter, nadat Assaidi zelf werd gevloerd. Hij schoot ‘m onberispelijk binnen. “Het was een strafschop vol agressie”, kijkt hij terug. “Ik dacht ik schiet ‘m strak in de hoek vol overtuiging. Hij zat er mooi in. Ik was ook getergd, wilde een goede wedstrijd spelen.” Bij zijn tweede goal, stond hij precies op de goede plek. “De bal viel voor mijn voeten en ik dacht ik schiet ‘m tegendraads in.”

Dinsdag er weer staan

“De drie punten waren zo belangrijk vandaag. Gelukkig hebben we ze binnen. We moeten hier nu even van genieten en zorgen dat we er dinsdag (thuis tegen FC Eindhoven voor de beker, red.) weer staan.”