Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

'Ik voel mij op mijn plek bij FC Twente'

Cheyenne van den Goorbergh, Lysanne van der Wal en Suzanne Giesen verlengen hun contract bij FC Twente Vrouwen. Voor van der Wal en Giesen wordt komend seizoen het tweede seizoen bij FC Twente en voor van den Goorbergh haar vijfde. Patrick van den Berg zal als technisch coördinator de Beloften komen versterken.

Cheyenne%2c%20lysanne%20%26%20suzanne

Cheyenne van den Goorbergh (21) is momenteel bezig aan haar vierde seizoen bij de eerste selectie van FC Twente Vrouwen en daar zal ze ook komend seizoen weer deel van uitmaken. “Ik heb het naar mijn zin bij FC Twente, ik voel mij op mijn plek binnen het team. Ieder seizoen draaien we weer bovenin mee,  ook dit seizoen en komend seizoen wil ik meespelen om de prijzen. Daarnaast kan ik het voetbal en mijn studie goed combineren. De ontwikkeling die ik op dit moment doormaak wil dan ook verder doortrekken naar komend seizoen. Ik hoop op die manier belangrijker te worden voor het team.”

“Cheyenne is een kind van de club” zegt Rene Roord; “Zij heeft de jeugdopleiding bij FC Twente doorlopen en speelt al jaren bij FC Twente. Ze heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot vaste waarde bij FC Twente Vrouwen en maakte ook haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen. We zijn blij dat Cheyenne verlengt bij FC Twente Vrouwen.”

Cheyenne van den Goorbergh
Cheyenne van den Goorbergh

Lysanne van der Wal (21) speelt sinds dit seizoen bij FC Twente Vrouwen en voelt zich goed bij de club: “De sfeer is ontzettend goed in de groep en met de staf is het prettig werken, dat zorgt er voor dat ik mij thuis voel en kan presteren bij FC Twente Vrouwen. Ik voel me prettig bij de gedachte achter het voetbal bij FC Twente. Voor mijn ontwikkeling is het daarom goed dat ik ook komend seizoen nog bij FC Twente Vrouwen speel. Ik heb het gevoel dat ik groei en dat kan ik nog verder uit gaan bouwen.”

Technisch manager Rene Roord: “Het wordt het tweede seizoen voor Lysanne bij FC Twente Vrouwen. Ze is een waardevolle speelster met veel karakter, die zich altijd maximaal inzet voor het team. Ze draait tot nu toe een goed seizoen en wij zijn daarom ook blij dat ze komend seizoen ook nog bij ons speelt.”

Lysanne van der Wal
Lysanne van der Wal

Ook Suzanne Giesen (25) verlengt haar contract en speelt dus komend seizoen ook nog bij FC Twente Vrouwen “Ik heb mijn plek gevonden binnen het team en dat maakt het dat ik het naar mijn zin heb bij FC Twente. Ik heb plezier in het voetbal en merk dat er genoeg uitdaging voor mij is. Ik ben ontzettend blij dat ik veel minuten mag maken bij FC Twente, voor komend seizoen hoop ik dan ook opnieuw belangrijk te zijn voor het team. Komend seizoen wil ik mijzelf individueel nog meer verbeteren, ik hoop dan ook dat ik opnieuw stappen ga zetten.”

Rene Roord is blij dat Suzanne ook komend seizoen deel uit maakt van de selectie: “Suzanne is een speelster met veel kwaliteiten. Ze is een ervaren en intelligente speelster, dat draagt ze zowel op het veld als naast het veld uit. Met deze kwaliteiten is ze erg waardevol gebleken voor de ploeg en is het mooi dat ze ook komend seizoen bij FC Twente Vrouwen speelt.”

Suzanne Giesen
Suzanne Giesen

Patrick van den Berg, maakt komend seizoen de overstap van v.v. Rigtersbleek naar de Beloften van FC Twente Vrouwen. Patrick was als trainer actief bij de jeugd van de Vrouwen en tevens bij het eerste elftal. “Nu FC Twente Vrouwen weer een Beloften elftal heeft ben ik enthousiast om bij dit team aan de slag te gaan. Ik wil bijdragen aan de opbouw van jeugdopleiding, om op die manier meiden in de regio een kans te geven om bij FC Twente Vrouwen te kunnen voetballen.” 

Rene Roord: “We zijn blij met de komst van Patrick, die die zowel aansluit bij de trainersstaf als ook technisch coördinator wordt bij FC Twente Vrouwen Beloften”

Patrick van den Berg en Rene Roord
Patrick van den Berg en Rene Roord