Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Ik denk dat we heel goede kans maken"

FC Twente Vrouwen begint zondagmiddag (12.15 uur ) met de topper tegen Ajax aan haar eerste competitieduel. De uitwedstrijd wordt gespeeld op De Toekomst in Amsterdam en is live te zien op FOX Sports. Na de lange stop door de corona kan er eindelijk weer worden gevoetbald. Sisca Folkertsma blikt vooruit op de wedstrijd in Amsterdam.

20200828 fct%20vr sv%20meppen%20vr 13394

Voorbereiding

FC Twente Vrouwen speelde in de voorbereiding vijf wedstrijden. Vier van die wedstrijden werden gewonnen. “We hebben een hele lange voorbereiding gehad waar we veel hebben kunnen trainen”, vertelt Sisca Folkertsma “In het begin is het altijd even zoeken, maar na deze oefenwedstrijden hebben we zeker stappen gemaakt. We hebben hard gewerkt aan de mindere punten en hebben een duidelijk plan.”

Folkertsma was voor de coronaperiode teruggekomen van een langdurige blessure. Het is voor haar extra speciaal om weer te mogen beginnen. Het wordt de derde competitiewedstrijd van Folkertsma sinds haar blessure. “Het voelt heel fijn om weer wedstrijden te mogen spelen. Oefenwedstrijden zijn leuk, maar het is toch anders dan de echte competitie. Ik heb hard getraind, ik ben fitter dan voor mijn blessure en hoop het hele seizoen belangrijk te zijn voor het team.”

Team

FC Twente Vrouwen begint het seizoen met een mooi affiche. Ajax eindigde vorig seizoen als nummer twee achter PSV. “Het gaat een belangrijke wedstrijd worden, we leven er als hele team al een tijd naartoe. We hebben er heel veel zin in en ik denk dat we een hele goede kans maken, daar heb ik alle vertrouwen in." 

FC Twente Vrouwen doen vaak hoog mee in de competitie. Vorig jaar, voor de coronaperiode, stonde de Vrouwen op een derde plek. Hierdoor wordt dit jaar ook veel verwacht. “We willen ook dit jaar weer mee gaan doen om de prijzen en als FC Twente moeten we daar ook voor gaan.”