Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Ik ben hier echt op mijn plaats”

FC Twente Vrouwen is vorige week de play-offs uitstekend begonnen met een 2-4 overwinning bij PSV. Vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma, voordat de Eredivisie Vrouwen door de interlandbreak drie weken stil ligt. Andrine Tomter blikt vooruit. 

A.%20tomter

‘Nieuwe uitdaging’

Ze wilde altijd al eens in het buitenland spelen en toen FC Twente langskwam wilde ze de stap wagen. Andrine Tomter heeft er tot op heden nog geen spijt van. “Ik heb het hier echt naar mijn zin. FC Twente is een grote club, maar ik wist niet goed wat ik moest verwachten. Ik ben wel blij dat ik de uitdaging ben aangegaan. Ik was heel erg benieuwd ook naar de cultuur en het land zelf. Ik dacht dat er veel verschillen zouden zijn, maar dat valt allemaal mee. Het grootste verschil voor mij was nog wel op het gebied van voetbal. In Noorwegen is het vooral lange ballen, terwijl in Nederland de voetballende oplossing wordt gezocht. Daar wilde ik mezelf in ontwikkelen en dat gaat steeds beter. Ik ben hier echt op mijn plaats.”

‘Goede wedstrijd spelen’

Vrijdag treft FC Twente PEC Zwolle. Een lastige ploeg volgens Andrine Tomter, maar ze kijkt met veel vertrouwen vooruit. “We hebben tegen PSV laten zien wat we kunnen. In de KNVB Beker werden we uitgeschakeld en dat zat ons niet lekker. Iedereen was dan ook klaar voor het eerste duel in de play-offs. De eerste helft was misschien wel de beste van dit seizoen. We hebben het echt goed gedaan. Dat moeten we nu weer doen, want we winnen echt niet zomaar van PEC Zwolle. Het is een sterke ploeg. De twee keer dat we ze tegen kwamen hadden we het ook echt niet makkelijk, maar we zijn nu wel goed bezig. Daar moeten we op vertrouwen en dan pakken we weer een overwinning."

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle, aanvang 19.30 uur, wordt gespeeld op het complex van ATC '65 in Hengelo. Programma /Uitslagen Play-offs

DatumWedstrijdAanvang / uitslag
Vrijdag 23 maartPSV - FC Twente2-4
Vrijdag 30 maartFC Twente - PEC Zwolle19.30 uur
Vrijdag 20 aprilAjax - FC Twente19.30 uur
Dinsdag 24 aprilFC Twente - sc Heerenveen19.30 uur
Vrijdag 11 meiFC Twente - PSV19.30 uur
Vrijdag 18 meiPEC Zwolle - FC Twente19.30 uur
Maandag 21 meiFC Twente - Ajax14.30 uur
Zondag 27 meisc Heerenveen - FC Twente14.30 uur