Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Ik ben heel trots op deze groep"

Jong FC Twente sloot het seizoen af met een 4-2 zege op ADO Den Haag. Een overwinning die in de slotminuten tot stand kwam. Na een 2-0 voorsprong maakten de bezoekers gelijk, maar in de slotminuten wist Jong FC Twente nog twee keer te scoren.

 dhs4403

"De eerste fase van de wedstrijd speelden we heel goed", blikt trainer Theo ten Caat terug. "We scoorden twee keer in het eerste kwartier en speelden goed positiespel. Vervolgens ging ADO Den Haag anders spelen, meer gericht op de fysieke duels. Met onze ploeg, die het meer van het voetbal moet hebben dan van de duelkracht kregen we het wat lastiger.  

We haalden de rust met de 2-0 voorsprong, maar na de hervatting kwam er bij ADO nog een fysiek sterke speler in het veld en gooiden zij er nog meer Haagse bluf en kracht in. Een individuele fout zorgde voor een tegengoal. Vervolgens drukte ADO door en slaagden wij er niet meer in de vrije man te vinden. We moesten een omzetting doen op het middenveld en speelden met spelers uit O19 en O17. Een bewuste keuze, waar tegenstanders vaak met wissels van het eerste spelen, hebben wij jonge talenten op het veld staan. De 2-2 kwam een beetje uit de lucht vallen.

Ik vind dat de ploeg een compliment verdient voor de speelwijze na de gelijkmaker. Het werd een open wedstrijd, waarbij wij twee goede doelpunten weten te maken en zo alsnog de verdiende  overwinning behaalden." 

Kampioenschap

Op dit moment is Jong FC Twente koploper, maar wel met de wetenschap dat zowel FC Emmen als PEC Zwolle nog wedstrijden tegoed hebben en dus in punten nog voorbij Jong FC Twente kunnen gaan. "Ik denk niet dat we de titel zullen pakken. Bij Zwolle en Emmen willen ze erg graag kampioen worden. Zij zullen er de laatste wedstrijden alles aan doen om ons voorbij te gaan", is Ten Caat duidelijk.

Mocht het niet lukken de titel te pakken, dan nog spreekt Ten Caat van een geslaagd seizoen. "Ik ben heel trots op deze groep. We hebben goed gepresteerd en goed voetbal laten zijn. We hebben af en toe spelers van het eerste elftal erbij gehad, maar het meestal met onze eigen groep gedaan. Inmiddels is Godfried Roemeratoe naar het eerste elftal. Wanneer er op termijn nog enkele spelers zouden volgen, is dat alleen maar mooi en hebben we daarmee ons doel bereikt."