Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Holla redt het niet, Maher gaat spelen”

De ploeg hervat de tweede competitiehelft met het belangrijke uitduel tegen Roda. In het eerste perspraatje van 2018 keek Gertjan Verbeek vooruit op het duel in Kerkrade.

Whatsapp%20image%202018 01 19%20at%2012.08.31

“Danny (Holla, red.) heeft het niet gered”, antwoordt Verbeek op de vraag hoe de ploeg ervoor staat. “Ook Stefan (Thesker, red.) is een vraagteken. Zijn enkel is nog niet 100% en dat zorgt ervoor dat op de training zijn kuit volloopt. Daar heeft hij last van.” Luciano Slagveer staat weer met de groep op het veld. “Hij mag met zijn schouder nog niet in echte contactsituaties komen”, licht Verbeek toe. “Dat betekent bijvoorbeeld dat hij de partijvorm nog niet meedoet.”  

Maher gaat spelen 

Op het middenveld kan Verbeek – naast Haris Vuckic – nu ook beschikken over Adam Maher. Verbeek: “Die is speelgerechtigd en gaat morgen spelen. Adam is een creatieve speler, die altijd onverstoorbaar de bal wil hebben. Een speler ook die het vermogen heeft iemand voor de keeper te zetten. Toch mogen we niet nu al te hoge verwachtingen hebben van hem. Hij heeft één tactische training meegedaan en dan kun je niet verwachten dat onze spelpatronen en vaste afspraken zijn ingedaald.” 

Mounir er nog niet bij 

De andere nieuweling Mounir El Hamdaoui is er niet bij in Kerkrade. “Hij is op dit moment niet speelgerechtigd en ik ga er niet vanuit dat dit voor 17.00 uur gebeurt.” De 33-jarige aanvaller tekende woensdag een contract tot het einde van het seizoen. “Mounir is een speler die een wedstrijd kan beslissen. Daar heeft hij weinig vierkante meter voor nodig. Hij kan van een halve een hele kans maken.”

De 20 spelers die in de bus stappen 

“We hebben ons zo goed mogelijk geprobeerd voor te bereiden op zaterdag”, refereert Verbeek aan de barre weersomstandigheden. “De 20 spelers die morgen in de bus stappen, zijn de spelers waarmee we de tweede seizoenshelft ingaan. Die mogen in principe niet vertrekken bij FC Twente.”


FC Twente wordt gesteund door 777 supporters die meereizen naar Kerkrade. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.