Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Hoe kan ik vanuit Canada steunen? Ik koop een jaarkaart!”

Op de dag dat de seizoenkaartverlenging begon, kregen we een email van Willem Zwiep. “Ik ben in 1957 naar Canada geëmigreerd en ik wil de club steunen,” schreef hij ons. “Ik koop een seizoenkaart.” Een bijzonder bericht tussen de vele steunbetuigingen die we afgelopen weken kregen en nog steeds krijgen. We belden Willem op.

3126a220 7575 4466 a5e8 1934d903a36f
Op die manier kan ik vanaf grote afstand toch iets doen voor FC Twente

“Ik ben op mijn vijftiende jaar samen met mijn ouders naar Winnipeg geëmigreerd”, opent Willem ons gesprek. Na ruim zestig jaar Canada spreekt hij Nederlands met een sterke Canadese tongval. “We woonden vroeger in Enschede aan de Begoniastraat. Ik voetbalde van jongs af aan bij de Enschedese Boys. Toen ‘de Boys’ vorig jaar op hield te bestaan, deed me dat echt pijn. Die zelfde pijn voelde ik bij de degradatie van FC Twente. De wedstrijden zijn hier in Canada helaas niet op tv te volgen. Daarom luister ik elke week via internet naar Enschede FM. Als we op zondag spelen, staan we vroeg op en zit ik met een kop koffie bij de computer te luisteren.” 

Zo ‘hoorde’ Willem op 29 april FC Twente degraderen. “Wat gaat er nu gebeuren?”, vroeg ik mijzelf na afloop hardop af. “Wat kan ik doen om te helpen? Ik heb besloten om een seizoenkaart te kopen en deze aan een familielid in Enschede te geven. Op die manier kan ik vanaf grote afstand toch iets doen voor FC Twente. Het is geweldig om hier via internet mee te krijgen dat zoveel supporters hun kaart ‘gewoon’ verlengen.”

Nog voor de oprichting van FC Twente, was Willem – in 1957 – al woonachtig in Canadese Winnipeg. “De beginperiode van FC Twente heb ik dus nooit meegemaakt. Via brieven van familie en vrienden werden we wel enigszins op de hoogte gehouden en pas in 2002 ben ik voor het eerst weer terug geweest naar Enschede. Dat was bijzonder. Mijn neef heeft mij in die dagen alles van de stad laten zien en natuurlijk zijn we ook naar FC Twente geweest. Net als in 2006 toen ik voor de tweede keer terugkwam. Ik vond het echt geweldig, die sfeer in het stadion was prachtig. Hier in Canada draag ik vaak mijn jas met FC Twente-logo en het komt vaak voor dat mensen mij daarop aanspreken. “Komt u uit Nederland”, vragen ze mij dan. De club is zelfs in Winnipeg bekend.”

Hoe ziet de planning seizoenkaartverlenging eruit?

  • Tot en met woensdag 30 mei: verlengperiode voor huidige seizoenkaarthouders
  • Dinsdag 5 juni t/m vrijdag 8 juni: verplaatsingen
  • Woensdag 13 juni: start verkoop inschrijflijst**
  • Donderdag 14 juni: start vrije verkoop

** Er hebben zich tot nu toe ruim 2.400 supporters ingeschreven die afgelopen seizoen geen seizoenkaart hadden

GA NAAR WIJBLIJVEN.NU

Heb je nu nog geen seizoenkaart, schrijf je dan nu al vast in via het aanvraagformulier