Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Hilgers, Staring en Van Leeuwen tekenen contract bij FC Twente

Mees Hilgers, Casper Staring en Thijs van Leeuwen verbinden zich de komende jaren aan FC Twente. De drie talentvolle spelers van de FC Twente/Heracles Academie tekenen een contract voor drie jaar, met een optie van nog een jaar.

Thijs%20mees%20casperkopie%20%281%29
"Alles te willen doen om te slagen als profvoetballer."

Jan Streuer: “De drie jongens trainen vanaf de voorbereiding al mee met de eerste selectie. Daarin hebben ze laten zien niet alleen talentvol te zijn, maar ook alles te willen doen om te slagen als profvoetballer. Dat is mooi om te zien. Na eerder dit seizoen al Jayden Oosterwolde te hebben vastgelegd hebben we dit seizoen vier jeugdspelers aan de selectie toegevoegd. Het zijn talentvolle spelers die samen de jeugdopleiding van de club hebben doorlopen en nu bij de eerste selectie zitten. Dat is eigenlijk best uniek.”

Thijs van Leeuwen (19) komt vanaf zijn negende jaar uit voor de Academie en speelde daarvoor bij vv Heerde. “Dit contract is een heel mooie beloning. Het eerste jeugdcontract dat ik tekende was speciaal, maar dit is natuurlijk  heel bijzonder. Deze zomer heb ik de hele voorbereiding meegedraaid en het was mijn doel om speelminuten te gaan maken. Dat ik nu mijn Eredivisie debuut al heb mogen maken, thuis tegen Fortuna Sittard, was genieten. Als je op zo’n moment aan de zijlijn staat en in gaat vallen besef je wel ‘nu gaat het gebeuren’. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik me als speler snel verder ontwikkel, alle trainers steken daar veel tijd in.”

Casper Staring (19), afkomstig uit Barneveld, kwam zes seizoenen geleden naar de Academie. “Ik ben blij met dit contract en het vertrouwen van de club”, vertelt de verdediger. “De afgelopen tijd heb ik me goed door kunnen ontwikkelen en de kansen gehad om me te laten zien. Mees en Thijs ken ik vanaf onder 12, dat zijn vrienden geworden. Dan is het wel mooi dat je samen het eerste elftal haalt. Afgelopen weken heb ik last gehad van een blessure. Ik ben op de weg terug, train weer met de groep mee en wil snel 100% fit worden. Dan is mijn eerste doel om mijn debuut in de Eredivisie te maken.”

Mees Hilgers (19) stapte in 2011 over van Sparta Nijkerk naar de Academie. De centrale verdediger maakte deze zomer net als Van Leeuwen en Staring de voorbereiding op het seizoen bij de selectie mee. “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de club voor de toekomst. Afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik echt mooie stappen heb gemaakt en me als voetballer verder heb kunnen ontwikkelen.  Als je elke dag met de eerste selectie op het veld staat gaat dat heel snel en pas je je sneller aan. Mijn eerste doel was aansluiten bij de selectie, dat is nu gelukt. Ik voel dat ik nu klaar ben voor het echte werk. Nu hoop ik dit seizoen zo veel mogelijk minuten te kunnen maken in de Eredivisie.”