Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Het was op strijd, vooral na rust”

Aanvoerder Peet Bijen was na afloop van het gelijkspel tegen sc Heerenveen (0-0) tevreden over de eerste helft en zag zijn ploeg na rust moeite hebben met de thuisploeg.

 dhs2166
"Speelden er een aantal keer goed onderuit"

“Deze wedstrijd was op strijd, vooral na rust”, aldus Bijen. “Ik vond ons voor rust beter, zij waren slordig achterin. Daar hebben we geen gebruik van gemaakt. We kwamen in die fase alleen door toedoen van onszelf in de problemen. Na rust was het voornamelijk volhouden en alleen maar strijden. Het lukte ons niet de bal in de ploeg te houden, dan de rust te vinden en een aanval op te zetten. Daarmee moeten we aan de slag. Voor rust speelden we er een aantal keer goed onderuit, daar hebben we op getraind.”

Drommel: "Mooi om de nul te houden"

Met enkele goede reddingen hield Drommel in Friesland zijn doel schoon. Ondanks de aanhoudende druk van Heerenveen bleef Twente voor de voetballende oplossing kiezen. “Soms voetbalden we daar goed onderuit. Het is nu ook wat anders omdat de verdedigers in de eigen zestien mogen beginnen. Je moet het moment zien wanneer het wel of niet kan”, geeft Drommel aan, die tevreden is met het punt. “Heerenveen was de betere ploeg en creëerden veel kansen. Dan is het mooi om de nul te houden.” 

Lees ook: "Een paar momenten waarop we ze pijn konden doen""Een paar momenten waarop we ze pijn konden doen"

Foto's: Frank Hillen