Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Het voelt zo verschrikkelijk dubbel”

Trainer Ron Jans had zondagmiddag na de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2) een dubbel gevoel. Hij zag zijn ploeg een voorsprong uit handen geven, maar was over het algemeen tevreden met het getoonde spel.

20210221 fct feyenoord 11439

Gelijkspel tegen Feyenoord

“Dit was eigenlijk een gewonnen wedstrijd voor FC Twente. We hadden na zestig minuten met 4-1 voor moeten staan en dan veroorzaken wij zelf de strafschop tegen. Dat gebeurde ook nog eens in een situatie die totaal niet gevaarlijk was. Daarna ben je bang dat je alsnog met lege handen komt te staan. Op het veld hadden ze toen ook het gevoel dat we het zelf al hadden moeten beslissen.” 

“Wij waren vandaag beter dan Feyenoord, dat is toch geweldig?

“Het voelt zo verschrikkelijk dubbel. Ik voel mij een beetje zoals Narsingh zich zal voelen. Hij heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. In de eerste helft dwong hij de strafschop af en gaf hij een assist. Maar in de tweede helft had hij de wedstrijd moeten beslissen. Dat weet hij zelf ook. Hij heeft fantastisch gespeeld, maar daar horen doelpunten bij.” 

“Wij waren vandaag beter dan Feyenoord, dat is toch geweldig? Ik heb vandaag op veel momenten gezien hoe we willen voetballen. We nemen daarin ook risico’s. We hebben onszelf vandaag tekort gedaan, want het was een goede wedstrijd van FC Twente.”

Foto's Gerrit Snippert en Bas Everhard

Godfried Roemeratoe: "Moesten het eerder beslissen"