Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Het spel van de laatste weken laten zien"

Vanavond, om 19.30 uur, speelt FC Twente Vrouwen de return tegen PSV in de finaleronde van de Eredivisie Cup. Op De Herdgang zal de ploeg van hoofdtrainer Tommy Stroot een 4-2 overwinning, die vorige week in Enschede werd behaald, moeten verdedigen om de eerste editie van deze nieuwe competitieopzet te winnen. Cheyenne van den Goorbergh blikt vooruit.

20200221 fct%20vr psv%20vr 10927

Scherp zijn

In de met 4-2 gewonnen wedstrijd tekende Cheyenne van den Goorbergh voor de 3-0. FC Twente Vrouwen maakte die wedstrijd een flitsende start. Renate Jansen kopte na tien minuten spelen de 1-0 binnen uit een corner, waarna Bente Jansen de score snel wist uit te breiden. In de tweede helft werd de score verdubbeld naar 4-0. Toch maakte PSV in de blessuretijd nog twee doelpunten. “We zouden het onszelf makkelijker hebben gemaakt als we de wedstrijd met 4-0 hadden gewonnen”, zegt van den Goorbergh. “Maar we moeten positief blijven, want we hebben toch vier keer weten te scoren tegen PSV. We zullen scherp moeten zijn. Door die twee late goals werden we toch even met de neus op de feiten gedrukt. Ook tegen het einde is een wedstrijd nog lang niet voorbij.”

Eredivisie Cup

Cheyenne van den Goorbergh: “Het is goed dat de Eredivisie Cup er is, want zo spelen we meer wedstrijden. Zo spelen we dit seizoen al vier keer extra tegen PSV. Dat is fijn, gezien PSV een goede tegenstander is. Het is goed voor ons om de sterkere tegenstanders vaker te treffen.” Na de 4-2 overwinning op PSV werd de topper tegen Ajax in de Eredivisie Vrouwen met 2-1 gewonnen. “We waren opgelucht, maar vooral erg blij. We wisten dat we door die afgelastingen een druk programma zouden hebben, en dat het dus erg zwaar zou worden. Maar als je dan wint voelt dat extra goed. Ook door de manier waarop. We speelden goed.”

Maar met PSV treft FC Twente Vrouwen, ondanks de eerder behaalde overwinning, een lastige tegenstander. Cheyenne van den Goorbergh beseft zich dat het niet gemakkelijk zal worden, maar heeft vertrouwen in de finale. “Als we het spel van de afgelopen weken laten zien, dan maak ik me er niet druk om. PSV zal alles op alles zetten. Misschien zullen ze met iets nieuws komen, maar we zullen echt bezig moeten zijn met onszelf."