Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Het is nog niet altijd even goed, daar moeten we aan werken"

De uitwedstrijd tegen FC Dordrecht werd vrijdagavond met 2-0 gewonnen. Na afloop blikten trainer Marino Pusic, Wout Brama en Aitor terug op het duel. 

1

Lees ook: FC Twente wint in Dordrecht

Wout Brama: Peet Bijen verdient een compliment"

“We scoren vandaag uit twee vrije ballen, maar aan de bal was het van ons nog niet goed”, blikte aanvoerder Wout Brama in Dordrecht terug op de gewonnen wedstrijd. “We creëren nog niet heel veel kansen. In het begin van de tweede helft liepen we te veel achteruit, zij speelden 1 op 1 en veel de lange bal waarbij ze nog wel gevaarlijk werden. Wij moet rustiger aan de bal blijven en de bal langer in de ploeg houden. In het eerste kwartier na rust kregen we het meer onder de controle. We verdedigden goed en Peet Bijen verdient een compliment. Hij heeft een paar weken wissel gestaan en speelde fantastisch. Na de nederlaag van vorige week hoopten we op een reactie en ik denk dat we vanaf het begin af aan hebben laten zien dat we wilden. Het is nog niet altijd even goed, daar moeten we aan werken. Het is een repeterend verhaal, maar we moeten nog groeien als ploeg.”

Marino Pusic: "Het is zaak meer de rust te bewaren"

“De eerste helft was het veldspel in orde. We lieten goed positiespel zien en kwamen tot kansen, waarbij we zelf niets hebben weggegeven. Na rust zag je dat Dordrecht anders ging spelen, vaker de lange bal koos. Dan moet je oppassen zelf niet te aanvallend te staan en in het mes te lopen. Natuurlijk wil je zelf graag vaker scoren, maar het is net zo belangrijk achterin de zaak gesloten te houden. We speelden in die fase vaak te gehaast. Het is zaak meer de rust te bewaren, meer energie te steken in zelf vrij te lopen, om zo onder het spel van de tegenstander uit te komen. Dat zijn punten waar we als ploeg aan moeten werken.”

Aitor: "Vandaag wilden we dat rechtzetten"

Aitor stond met twee vrije trappen aan de basis van de doelpunten. De Spaanse middenvelder keek dan ook met een goed gevoel terug op het duel. “De wedstrijd van afgelopen week was voor ons een teleurstelling. Zeker voor de eigen supporters wil je graag wat laten zien. Vandaag wilden we dat rechtzetten, dat is gelukt. Het was best een lastige wedstrijd, met name na rust. Als ploeg moeten we beter op elkaar ingespeeld raken. Dat we wedstrijden winnend afsluiten is prima, maar je merkt dat het nog beter kan. Zowel individueel, maar ook als team.”

 Foto's: Bas Everhard