Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Het gaat nu echt beginnen

Beste FC Twente-supporter,

Na bijna een half jaar wordt er vanavond weer een wedstrijd gespeeld in De Grolsch Veste. Nadat de selectie vorige week woensdag voor het eerst trainde in het stadion, gaat het nu echt beginnen. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt tegen Excelsior ’31. Zoals bekend kunnen er bij dit duel vanavond geen supporters aanwezig zijn en daarom is het mooi dat deze wedstrijd live uitgezonden wordt op RTV Oost.

Veste
"Veel maatregelen getroffenen, we doen beroep op iedereen om zich hieraan te houden."

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de wedstrijd van maandag al een paar weken in volle gang. Dan treffen we in het kader van de ‘Eredivisie Comeback’ Fortuna Sittard en kunnen we een deel van onze supporters verwelkomen in De Grolsch Veste. Zoals eerder gezegd weten we dat het voor de supporters geen ideale situatie is om een wedstrijd te bezoeken, maar laten we het zien als een begin en koesteren wat we op dit moment hebben.

Voor iedereen in en rondom de club is het een gigantische klus om de wedstrijd goed voor te bereiden voor supporters en sponsoren. Om het maximale aantal van 8.000 supporters te kunnen toelaten zijn er veel maatregelen getroffenen en we doen een beroep op iedereen in het stadion om zich hieraan te houden. Dit is een eerste voorwaarde om in de toekomst hopelijk weer mensen te kunnen begroeten. Bij het bezoek aan De Grolsch Veste geldt de 1,5 meter-maatregel en voor binnenkomst dient iedereen de gezondheidscheck te doen.

De komende dagen zal via onze website en mailingen aanvullende informatie volgen. Zo hebben de supporters die een kaart hebben gekocht al kunnen zien dat hierop een tijdstip staat om het stadion binnen te gaan. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze tijd houdt, op deze manier komen supporters verspreid binnen en worden wachttijden voorkomen.

Enkele supporters hebben ons gevraagd waarom er een toegangsprijs is voor deze oefenduels. Om deze wedstrijden met publiek te kunnen organiseren maken we flinke extra operationele kosten, daarom zijn we genoodzaakt dit te doen.

Eerste selectie
De selectie verbleef afgelopen week in De Wilmersberg in De Lutte en trainde op de velden van de plaatselijke SV. Mede door de inzet van de vele vrijwilligers van de amateurclub was het een uitstekend trainingskamp. Nadat zaterdag Lazaros Lamprou aansloot, werd maandag Alexander Jeremejeff gepresenteerd. Daar tegenover stond het vervelende bericht voor Kik Pierie, die maandag een blessure opliep en voorlopig niet inzetbaar zal zijn.

FC Twente Vrouwen & FC Twente/Heracles Academie
Terwijl de selectie van Ron Jans in voorbereiding op het seizoen is, werken ook FC Twente Vrouwen en de teams van de Academie toe naar start van de competitie. Nadat FC Twente Vrouwen onlangs al oefende tegen Paris St. Germain, staat voor hen vanavond de oefenwedstrijd in en tegen Bielefeld op het programma. De Eredivisie Vrouwen start 6 september.

Een week eerder start voor FC Twente/Heracles Onder 21 de competitie. Dit team was al begonnen aan de voorbereiding en deze week startten ook de spelers van Onder 18, Onder 16, Onder 15 en Onder 14. Dit weekend spelen zij hun eerste oefenduels. Komende maandag starten Onder 13 en Onder 12 met de trainingen. Maandagavond was in De Grolsch Veste een kick-off voor de jeugdspelers en hun ouders. Tijdens deze avond werden ze meegenomen in de nieuwe koers van de Academie en volgde een kennismaking met de staf van het nieuwe team.

Normalisatie
Gisteren maakten we bekend dat we bij FC Twente naar verdere ‘normalisatie’ streven in De Grolsch Veste. Supporters voelen zich steeds meer veilig in de Nederlandse stadions en ook door de eigen ervaringen in De Grolsch Veste voelen we ons gesteund om die normalisatie voor onze eigen supporters en bezoekers te realiseren. Zo zijn afgelopen maand de metalen pinnen van de omheining rondom de gracht verwijderd. Uiteraard vraagt deze verdergaande normalisatie wel om medewerking van alle supporters. We kunnen alleen naar verdere normalisatie als iedereen meewerkt. We hebben dit onlangs ook besproken met een afvaardiging van het bestuur van Vak-P en zij onderstrepen dit.

FC Twente, scoren in de wijk
Corona zorgt voor vele veranderingen en uitdagingen in de dagelijkse werkzaamheden van de club. De maatschappelijke betrokkenheid en de inzet van FC Twente, via Scoren in de wijk, gaat echter onverminderd door. Scoren in de wijk heeft tijdens de lock-down op een creatieve manier het contact onderhouden met vele kwetsbare doelgroepen in de regio Twente. In de maanden juni en juli zijn maar liefst 73 activiteiten uitgevoerd, waarbij de club zich inzet voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur