Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Het begin is er, eerste stap naar volle Grolsch Veste

Beste FC Twente-supporter, 

Het begin is er, we mogen weer: om het land weer ‘open’ te krijgen start de overheid een grootschalige pilot die het mogelijk maakt evenementen op beperkte schaal te bezoeken. Van avonturenpark tot zwemparadijs, van dierentuin tot museum, tientallen locaties doen deze maand mee aan de proef. Door toeschouwers en deelnemers vooraf te testen, moeten straks nog meer activiteiten ’voorzichtig en verantwoord’ mogelijk zijn.

De%20grolsch%20veste 01

Tijdens de dertigste speelronde van de Eredivisie gaan ook de poorten van de stadions open. Dat betekent dat op zondag 25 april bij FC Twente – FC Utrecht 4.000 supporters welkom zijn. Natuurlijk is dat maar een klein deel van het totaal van 30.000, maar het is een eerste stap naar een volle Grolsch Veste. Dat voor sommige supporters een sneltest best een opgave is, snappen we. Het is echter belangrijk dat de pilot succesvol wordt, want dan kunnen we snel opschalen. Het is voor de club een hele uitdaging, niet alleen om te bepalen welke 4.000 supporters (lees: seizoenkaarthouders, Premium Seathouders en sponsoren) worden uitgenodigd, maar ook om hen een veilige plek te bieden. Toch doen we dit graag en aan het begin van dit seizoen hebben we ook laten zien het te kunnen. Tijdens de duels tegen Fortuna Sittard en FC Groningen zaten 8.000 supporters op de tribunes. Zodra we meer weten over de voorwaarden rondom het toegangsbeleid - en dat is hopelijk snel - informeren we iedereen via onze kanalen.

Zondag 6 juni is FC Twente gastheer van het Nederlands Elftal. Om 18.00 uur treffen Oranje en Georgië elkaar in het laatste vriendschappelijk duel richting het Europees Kampioenschap. Het EK begint vrijdag 11 juni. We zijn er best een beetje trots op dat de KNVB De Grolsch Veste als speellocatie voor deze wedstrijd heeft aangewezen.

Eerste selectie

Met nog zes wedstrijden te gaan bezet het team van Ron Jans de achtste plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Deze plaats is voldoende om deel te mogen nemen aan de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal. Het resultaat tegen Vitesse, vorige week, ligt achter ons. De gegeven penalty in de laatste minuut blijft een onverklaarbare actie van de arbitrage, maar is verder geen excuus. Daarnaast blijven ook de twee andere penalty’s, naar aanleiding van niet-opzettelijke handsballen, voer voor discussie. De manier waarop nu door de arbitrage met de handsbalproblematiek wordt omgegaan geeft een onbevredigend gevoel. Er dient meer duidelijkheid te komen omtrent de handsbalregels. Of een handsbal in de 16-meter tot een strafschop leidt, is nu veel te veel afhankelijk van de scheidsrechter in plaats van van de regels.
Morgen is PEC Zwolle de tegenstander. Willen we blijven meedoen voor Europees voetbal dan is een goed resultaat van groot belang.
Onze grasmeesters starten deze maand met de renovatie van twee trainingsvelden in Hengelo. Deze voldoen niet meer aan de eisen. Met de renovatie is €150.000 gemoeid, de gemeente Hengelo draagt €35.000 bij. Gildebor levert personele en machinale inzet bij de uitvoering van de werkzaamheden op beide velden en FC Twente betaalt de resterende €100.000. 

FC Twente/Heracles Academie

Naast de reguliere trainingen spelen de verschillende teams veel onderlinge wedstrijden, zoals ook afgelopen zaterdag. Onder 12 en Onder 13 trapten de dag af, Onder 16 en Onder 18 kwamen gezamenlijk in actie en Onder 21 speelde een onderlinge wedstrijd. Het slotakkoord was aan Onder 14 en Onder 15. Het is mooi om te zien dat de trainers ook in deze lastige tijd de jongens blijven motiveren en hen helpen een betere voetballer te worden. Het is echter duidelijk dat iedereen ernaar snakt weer ‘echte’ wedstrijden te mogen spelen.

FC Twente Vrouwen

Tot vorige week was FC Twente Vrouwen nog voor drie titels in de race. Door het  verlies van de finale van de Eredivisie Cup tegen Ajax  zijn er nog twee over: het kampioenschap en de nationale beker. Daar gaat het team van Tommy Stroot vol voor. Deze week is er interlandvoetbal. Renate Jansen, Daphne van Domselaar, Sisca Folkertsma en Kika van Es maken deel uit van de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Op vrijdag 23 april starten de play-offs voor het kampioenschap in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Hiervoor, op zaterdag 17 april, speelt FC Twente Vrouwen de halve finale voor de beker tegen ADO Den Haag. Na dit seizoen vertrekken Sabrine Ellouzi, Licia Darnoud, Romy Speelman en Sophie Pieterson bij FC Twente Vrouwen. Zij hebben een aflopend contract. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur