Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Heerenveen een ploeg met veel snelheid”

Zaterdagavond staat in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op het programma. Vrijdagmiddag blikten Trainer Gonzalo Garcia en Giorgi Aburjania vooruit op het duel. "De spelers voelen het vertrouwen, ook om naar voren te spelen.”

Ave 7589

Trainer Gonzalo Garcia kan tegen sc Heerenveen over dezelfde selectie beschikken als afgelopen wedstrijd. Aitor en Emil Berggreen zijn geblesseerd, Joël Latibeaudiere is geschorst. “Aitor heeft een aantal maanden met pijn gespeeld. Dat werd steeds erger, waardoor hij rust moest nemen. Het is moeilijk aan te geven hoe lang het duurt voor hij terug is”, geeft Garcia aan.

“Heerenveen heeft een goede ploeg”, vervolgt Garcia. “Ze hebben veel snelheid in het team met hun vleugelspelers. Ze creëren veel kansen en kunnen je elk moment pijn doen.” Heerenveen staat met drie punten meer dan FC Twente op een tiende plaats in de competitie. “De verschillen zijn klein. Je hebt zo’n zeven teams die heel dicht bij elkaar staan. De ranglijst kan elke week veranderen, het belangrijkste is dat we de focus houden op onze eigen wedstrijd en ons spel van de laatste wedstrijden doorzetten. We hebben ons na de winterstop goed laten zien, op de wedstrijd tegen Emmen na. De spelers voelen het vertrouwen, ook om naar voren te spelen.”

Vrijdagmiddag werkt de selectie de afsluitende training af richting het treffen van morgen.

FC Twente – sc Heerenveen, aanvang 20.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.