Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Heel veel zin in”

Nadat afgelopen week de interlands op het programma stonden, hervat FC Twente Vrouwen zondag (14.30 uur) het seizoen met de Eredivisie Cup wedstrijd tegen PSV, een mooi affiche op Sportcampus Diekman. We blikten met Danique Ypema vooruit op het duel.

Danique%20ypema

Woensdag nog even naar Nederland – Duitsland gekeken (2-1)?
“Helaas niet op de televisie, maar ik heb het wel in de auto kunnen volgen. Ik was op terugweg vanuit Zeist naar huis. Met de selectie van Oranje onder 23 hadden we deze week een 3-daagse trainingsstage. We hadden door corona al een jaar geen activiteit gehad met het jeugdteam, daarom was het fijn om weer met deze groep bij elkaar te zijn.”

Blij dat dit weekend de wedstrijden weer beginnen?
“Zeker, ik heb er heel veel zin in. Door de interlands en het winterse weer was het afgelopen tijd wat aanpassen, maar we hebben toch wel goed kunnen trainen. Nu het weer beter wordt en het zonnetje schijnt, is iedereen energieker en kijkt uit om weer te spelen.”

Zondag komt PSV op bezoek. Wat voor type ploeg hebben zij?
“PSV is een stugge ploeg met voorin veel kwaliteiten en scorend vermogen. Als ze twee kansen krijgen gaat er altijd zeker een van in. We moeten zorgen dat we niets of nauwelijks wat weggeven en ons eigen spel spelen. Eerder dit seizoen wonnen we thuis in de competitie van PSV. We kwamen snel achter, maar daarna waren we wel wakker en hebben we de achterstand om kunnen buigen en wedstrijd kunnen kantelen.”

Als titelhouder van de Eredivisie Cup extra gebrand om deze beker weer te winnen?
“We willen elke wedstrijd winnen, of dat nu voor de competitie, beker of Eredivisie Cup is. Het is mooi om in dit toernooi veel topwedstrijden te spelen tegen de betere ploegen. De winnaar treft in de finale de winnaar van sc Heerenveen – Ajax. We willen om de prijzen spelen, dus daar gaan we voor.”