Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Heel trieste week achter de rug

Beste FC Twente- supporter,

We hebben een heel trieste week achter de rug. Als je noodgedwongen afscheid moet nemen van achttien toegewijde collega’s doet dat pijn. Door de financiële situatie van de club als gevolg van de coronacrisis restte ons echter geen andere mogelijkheid. Zoals ik deze week ook al heb gezegd hoopten we na eerdere ontslagrondes in 2015 en 2018 hier eigenlijk van gevrijwaard te blijven en dachten we alweer aan een beetje groei, maar door de corona-uitbraak is alles anders. Met name de evenementenbranche, waartoe het betaald voetbal behoort, wordt zwaar getroffen, ook FC Twente. Daar we het stadion in eigen beheer hebben en ook de horeca, worden we nog eens extra hard getroffen. Door het coronavirus heeft de club sinds maart van dit jaar geen supporters in De Grolsch Veste kunnen ontvangen en de komende maanden zal dat niet veranderen, al kunnen we gelukkig in september wel weer gedeeltelijk publiek toelaten. FC Twente loopt hierdoor met name op het gebied van catering veel inkomsten mis. Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt, hoe pijnlijk ook, nu deze rigoureuze maatregel te treffen. Mocht er de komende maanden door de versoepeling weer ruimte zijn om personeel aan te nemen dan komen de vertrokken medewerkers als eerste in aanmerking.

Logo fctwente header

Aanvulling technische staf

Gelukkig waren er afgelopen week ook nog enkele positieve gebeurtenissen. We zijn heel blij met de eerste twee aanvullingen in de technische staf. Andries Ulderink wordt assistent van hoofdtrainer Ron Jans en Nick Segers gaat fungeren als performance trainer. Andries Ulderink, begon op jonge leeftijd zijn trainerscarrière bij AZSV en was daarna actief bij SC Varsseveld, DCS, Rohda Raalte, De Graafschap, Be Quick ’28, GA Eagles, AGOVV Apeldoorn en Ajax. Vanaf 2016 was Ulderink twee seizoenen assistent bij Reading en afgelopen seizoenen trainer van Ajax Cape Town. Nick Segers was afgelopen seizoen actief bij het nationale team van Oman en werkte daarvoor bij Jong PSV. Daarvoor was Segers in die functie werkzaam bij FC Eindhoven en Fulham FC.

Bij de FC Twente/Heracles Academie is Iddo Roscher per 1 september aangesteld als Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. Met de aanstelling van Iddo is de zoektocht naar het invullen van de technische leiding binnen de FC Twente/Heracles Academie  afgerond. Roscher was bijna 26 jaar in dienst bij N.E.C., waaronder ruim tien jaar als Hoofd Opleiding. In de afgelopen periode heeft Roscher gewerkt bij de KNVB.

Deel publiek krijgt toegang

Woensdagavond maakte minister-president Mark Rutte bekend dat het vanaf 1 september onder voorwaarden is toegestaan supporters weer welkom te heten bij wedstrijden in het stadion. Een van de voorwaarden is dat ook in en rondom het stadion de 1,5-meter-maatregel in acht moet worden genomen. De stadions hebben daardoor wel een sterk beperkte capaciteit. De KNVB gaat ons op 8 juli protocollen verstrekken hoe we hier als club mee dienen om te gaan. Het wordt voor FC Twente een grote uitdaging om hier praktische invulling aan te geven, uiteraard zullen we hierover ook in overleg gaan met de supportersverenigingen en de businessclubs.

Vanaf 1 juli mag er weer worden getraind, zonder de fysieke beperking van 1,5 meter afstand. Dat betekent voor de selectie dat de eerste training op 6 juli, zoals vorige week gemeld, zonder beperkingen van start kan gaan. Aangezien de coronamaatregelen nog steeds van toepassing zijn kunnen we helaas nog geen supporters toelaten.

Speelschema

De verwachting is dat in de tweede helft van juli het speelschema voor komend seizoen bekend wordt gemaakt. In de Eredivisie wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en FOX wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld, waarbij 16.30 uur wellicht ook nog een mogelijkheid wordt.

Vooralsnog staan er voor zondagen geen wedstrijden gepland om 20.00 uur. Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen.

Er zijn vier midweekse speelrondes: 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag). De play-offs voor een Europese ticket gaan tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie en bestaan uit enkele wedstrijden (twee halve finales en een finale). Ook bij de play offs om promotie en degradatie gaat het om enkele wedstrijden. De vier periodekampioenen en daarnaast de twee hoogste geklasseerde clubs gaan samen met de nummer 16 van de Eredivisie in deze play offs spelen.

Afscheid hoofdsponsor FC Twente Vrouwen

Tijdens de seizoenafsluiting van FC Twente Vrouwen is gisteren afscheid genomen van vertrekkende speelsters en hoofdsponsor Roetgerink Mode & Schoenen. Directeur Paul Roetgering werd uitvoerig bedankt voor tien jaar hoofdsponsorschap. Uiteraard danken wij Roetgerink ook voor al die jaren dat zij betrokken waren bij de club. Roetgerink Mode & Schoenen blijft overigens wel fashion supplier, zowel bij de vrouwen als bij de mannen.

Zoals al eerder vermeld gaat de Stichting FC Twente Vrouwen per 1 juli als aparte BV verder onder de vleugels van FC Twente.  Dit betekent automatisch dat het bestuur van FC Twente Vrouwen aftreedt. FC Twente is voorzitter Hans Siers, penningmeester Arnoud Lippinkhof en secretaris Johan Bijlstra heel veel dank verschuldigd. Zij zijn in een lastige periode altijd pal voor FC Twente Vrouwen blijven staan.

Schilderen stadion

Onder de projecttitel ‘Rood is onze veste’ worden momenteel op initiatief van de Ultras van Vak P en met medewerking van leden van andere supportersverenigingen bijna dagelijks allerlei schilderwerkzaamheden uitgevoerd in en rondom De Grolsch Veste. Op enkele dagen in het weekend waren tientallen vrijwilligers actief. Zij geven het stadion, uiteraard in overleg met de club, een nog roder aanzien dan al het geval is. De schilders liggen op schema en bij aanvang van het nieuwe seizoen is het project afgerond. Ik blijf het iedere keer bijzonder vinden dat FC Twente-supporters zich met zoveel energie en liefde telkenmale belangeloos inzetten voor de club. Hulde!

SCC-tussenstand

Momenteel hebben meer dan 15.000 supporters hun seizoenkaart verlengd, al een heel mooi aantal. Na Ajax, Feyenoord en PSV hebben we tot nu toe de meeste seizoenkaarten verkocht. Het geeft nog maar eens de grootte van de club aan. Tot 30 juni bestaat de mogelijkheid om nog te verlengen. De zogenaamde verhuisdagen voor supporters die van plek willen wisselen zijn op 6,7 en 8 juli. Daarna hebben vanaf 13 juli supporters op de wachtlijst (momenteel ruim 400) de mogelijkheid om een seizoenkaart te bestellen en vanaf 14 juli start de vrije verkoop.

Afzetting hoofdparkeerterrein

Al geruime tijd veroorzaken autoliefhebbers in de avond tijdens ‘car- en motormeetings’ veel overlast op het hoofdparkeerterrein bij  De Grolsch Veste. Niet alleen het lawaai en de vele zwarte strepen op de parkeerplaats, maar ook de bergen afval die worden achtergelaten zorgen voor veel ergernis. Er zijn door de politie al veel bekeuringen uitgedeeld, maar de overlast blijft. In overleg met de gemeente is daarom besloten om het hoofdparkeerterrein met speciale blokken af te sluiten. Daarnaast gaan ’s avonds de slagbomen naar beneden. Bezoekers van De Grolsch Veste kunnen overdag het parkeerterrein normaal bereiken.

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur