Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Heel mooie avond”

Queensy Menig was de absolute matchwinner zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller van FC Twente nam beide doelpunten tijdens de overwinning op Ajax (2-1) voor zijn rekening. Voor Menig een heerlijke rentree nadat hij de laatste twee duels afwezig was vanwege het coronavirus. Na afloop de reacties van Menig, Wout Brama en Joel Drommel.

Fdx 043924e124
“We zitten er als team lekker in"

“Dit is een heel mooie avond voor mij. Ik ben een jongen van Amsterdam en kom hier uit de jeugd. Voor mij is het dan ook leuk om terug te komen in de Arena. Dit zijn mijn eerste doelpunten en mijn eerste overwinning in dit stadion.” Menig over zijn winnende treffer: “Ik raakte de bal goed. Ik zoek vaak naar deze momenten en nu lukte het. Ik train er ook veel op en blijf werken aan mijn rendement." Menig is tot op heden bezig aan een productief seizoen, maar roemt daarvoor ook de rest van de ploeg. “We zitten er als team lekker in. Niet alleen de drie aanvallers voorin, de rest staat ook goed. Bovendien zijn de wissels ook gretig en dat is goed om te zien.”  

Brama: “Aan onszelf te danken dat we hier winnen”

Aanvoerder Wout Brama sprak na afloop lovende woorden over de teamprestatie in Amsterdam. “We hebben het aan onszelf te danken dat we hier winnen. Bij fases moesten we diep verdedigen, maar dat heeft elke ploeg tegen Ajax omdat ze ontzettend sterk zijn aan de bal. Daar hadden we voornamelijk de laatste twintig minuten van de eerste helft problemen mee.”

“Over het algemeen hebben we het defensief goed gedaan. Hier en daar een kans weggegeven, maar zelf veel gecreëerd. Dat is best wel sterk. Als je verdedigt, moet je dat met alle spelers doen en dat geldt ook bij het zetten van druk. Dat hebben we vandaag echt goed gedaan. We konden de ballen goed veroveren. Ondanks dat we onrustig waren in de eindpass, hebben we veel kansen gecreëerd.”

Brama dacht nog even een zege weg te geven door bij een 1-0 voorsprong een speler van Ajax vast te houden in het strafschopgebied. De penalty die daaruit volgde werd benut door de thuisploeg. “Dat was stom, echt een reactie. Hij gaat er langs en ik houd hem even vast. Dat mag mij niet gebeuren. Gelukkig hebben we Menig en maakte hij het goed.”

Drommel: “Geen moeilijke reddingen gehad”

Doelman Joel Drommel blikte tevreden terug op de overwinning. “Je hebt hier niks te verliezen. Met die instelling zijn we aan de wedstrijd begonnen. Mooi dat Menig twee fantastische doelpunten maakte. We hebben best wat kansen gehad vandaag, andersom viel het best mee. Ik heb geen moeilijke reddingen hoeven verrichten. Ze hadden gevaarlijke momenten, maar niet meer dan dat.”

Rons Jans: "Geknokt als leeuwen"

Statistieken Ajax - FC Twente

Foto's: Frank Hillen