Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Heel blij met de komst van Ron Jans

Beste FC Twente- supporter,

Gisteren hadden we voor de tweede keer in tien dagen een groot deel van de Nederlandse sportjournalistiek op bezoek. Vorige week waren de journalisten in De Grolsch Veste voor de presentatie van technisch directeur Jan Streuer en gisteren rukten zij uit voor de komst van onze nieuwe hoofdtrainer Ron Jans. Goed om te zien dat we nog steeds een club zijn die er toe doet.

Logo fct 5

We zijn heel blij met de komst van Ron Jans. Hij is een ervaren coach die heel goed weet wat er speelt in de Eredivisie. Dat is vooral nu belangrijk. FC Twente is op zoek naar veel nieuwe spelers en daarom hebben we een trainer nodig die een elftal kan opbouwen, die goed communiceert en niet in paniek raakt als het wat langer duurt voordat alle nieuwe spelers er zijn. Daarom is het mooi dat we Ron Jans aan de club hebben kunnen binden. Jans straalt veel ambitie uit. We zijn nu aan de slag om de technische staf verder aan te vullen en om de eerste nieuwe spelers naar Enschede te halen. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking.

Tijdens de presentatie gaf Ron Jans aan dat het schema van de voorbereiding er iets anders uit gaat zien. Deze start op nu op maandag 6 juli. Na twee weken is er een break en daarna gaat het zeven weken volle vaart richting de start van de competitie. In de eerste weken zullen in ieder geval ook spelers van O21 aansluiten.

Restauratie oude scorebord

Momenteel leggen de leden van supportersvereniging Glanerbrug de laatste hand aan het electronisch scorebord voor het hoofdveld op Het Diekman. Het scorebord is oorspronkelijk afkomstig uit het oude Diekmanstadion en stond lange tijd bij Sportclub Rekken langs het veld. Het scorebord is inmiddels volledig gerestaureerd en doet vanaf het nieuwe seizoen dienst bij de wedstrijden van FC Twente Vrouwen. Er zal uiteraard nog aandacht besteed worden aan de ingebruikname van het scorebord. Nu al is een groot woord van dank richting sv Glanerbrug op zijn plaats.

Talent Group Twente

In maart van dit jaar hebben we de nieuwe netwerkgroep voor jonge ondernemers gelanceerd: Talent Group Twente. Ondanks alle coronaperikelen heeft de netwerkgroep een vliegende start gemaakt. Afgelopen week heeft de Young Businessclub het 70ste lid mogen verwelkomen.

De termijn waarop supporters konden afzien van de tegemoetkoming voor de vier gemiste wedstrijden van afgelopen seizoen is verstreken. Maar liefst 94% van de seizoenkaarthouders ziet af van de tegemoetkoming. Dat is echt mooi nieuws.

30 juni is de laatste dag om de seizoenkaart te verlengen. De teller staat momenteel op bijna 15.000 verlengde seizoenkaarten, er hebben zich inmiddels ook 400 nieuwe supporters gemeld.

Selecties in de Academie rond

Deze week sloot bij de KNVB de overschrijving voor spelers die actief zijn bij amateurclubs of in de jeugdopleidingen van bvo’s. Daarmee zijn naast de trainersstaf de selecties van de teams van de FC Twente / Heracles Academie voor het nieuwe seizoen rond.  Vanaf begin juni zijn de teams van de Academie weer in training, deze trainingsperiode duurt tot aan de schoolvakantie. Begin augustus starten de teams de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Esporters verlengen contract

Tenslotte leuk om te vermelden dat onze enthousiaste esporters Enis Metin Tokdemir en Brent Weerink FC Twente ook  in het seizoen 20/21 vertegenwoordigen in de eDivisie. Met Enis houden we ervaring in huis en Brent is een groot talent voor de toekomst. We wensen de jongens veel succes in het nieuwe eDivisie seizoen.


Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan

Algemeen Directeur