Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Haris Vučkić naar FC Twente

Haris Vučkić (24) speelt vanaf komend seizoen voor FC Twente. De Sloveense middenvelder, die transfervrij is, komt over van Newcastle United FC en tekent in Enschede een contract voor drie seizoenen.

Vuckic

Haris Vučkić: “Het is mooi dat ik deze stap naar FC Twente heb gemaakt. In maart heb ik al enkele dagen met de ploeg kunnen trainen en een oefenwedstrijd gespeeld. In die dagen voelde alles bij deze club goed en ik ben dan ook blij dat ik voor FC Twente ga spelen. Voor mij is deze transfer ook een nieuwe stap in mijn carrière. Ik ben nog jong, maar wel een speler die bij clubs als Newcastle United en Rangers goede ervaringen heeft opgedaan. Ik kijk er naar uit om mij te laten zien in het nieuwe seizoen.”

Jan van Halst: “Haris heeft afgelopen seizoen meerdere keren meegetraind met de selectie en ook meegespeeld in het oefenduel tegen Lokeren. We hebben een goede indruk van hem gekregen. Haris is een aanvallende middenvelder met een individuele actie, een goede trap en scorend vermogen. We zijn blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.”

Over Haris Vuckic 

Vučkić maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van NK Domzale, de club waar ook Dejan Trajkovski speelde. In 2009 maakte Vuckic een transfer naar Newcastle United. Na een verhuurperiode bij Cardiff City werd hij in 2013 verhuurd aan Rotherham United. Daarna kwam hij op huurbasis uit voor achtereenvolgens Glasgow Rangers, Wigan Athletic en Bradford City. Vuckic speelde 139 wedstrijden in het betaald voetbal en scoorde daarin 35 keer. De aanvaller kwam uit voor diverse jeugdelftallen van Slovenië en speelde tot dusver een oefeninterland voor  de nationale selectie.