Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Hard werken en laten zien wat we kunnen"

Vrijdagavond speelt FC Twente Vrouwen thuis tegen PEC Zwolle. Voor het team de tweede wedstrijd van het seizoen en het eerste thuisduel. In aanloop naar het duel blikken we vooruit met Daphne van Domselaar. De 20-jarige keeper werd deze week voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Oranje Vrouwen. “Ik kreeg de glimlach niet meer van mijn gezicht.”

Daphn van domselaar
"Ik schat onze kansen tegen Zwolle goed in." 

Daphne van Domselaar maakte al deel uit van de selectie van Oranje onder 23 en kreeg dinsdag bericht uit Zeist dat de bondscoach haar had opgeroepen voor Oranje Vrouwen. “Ik kreeg de glimlach niet meer van mijn gezicht”, vertelt ze. “Oranje is iets waar je lang over hebt gedroomd, echt heel gaaf als het nu ook gebeurt." Volgende week wacht voor Oranje de kwalificatiewedstrijd in en tegen Rusland, maar eerst nog met FC Twente Vrouwen tegen PEC Zwolle. 

Afgelopen weekend verloor FC Twente Vrouwen bij Ajax, de wedstrijd ging ondanks een vroege voorsprong verloren (3-1). Volgens Van Domselaar speelde de ploeg op momenten goed voetbal. “Maar de laatste bal kwam telkens niet goed genoeg aan. We hadden te weinig druk op Ajax en we speelden niet altijd als een team”, weet Van Domselaar.

PEC Zwolle 

Vrijdag staat PEC Zwolle op het programma. Met de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen hoopt FC Twente Vrouwen ook op de eerste overwinning te pakken. PEC Zwolle won afgelopen zondag met 1-0 van ADO Den Haag en begon goed aan het seizoen. Volgens Van Domselaar zal het geen eenvoudige wedstrijd worden. “ Ik verwacht een goed voetballende ploeg. Zwolle heeft een jong team dat erg gretig is. Ze hebben gewonnen van ADO Den Haag, dus ik verwacht een goed elftal." Na het verlies van zondag is Van Domselaar extra gebrand om vrijdag te winnen. “Ik hoop dat we er vrijdag als team staan, hard werken en laten zien wat we kunnen. Het is aan ons om Zwolle uit de winning mood te halen, ik schat onze kansen tegen Zwolle goed in." 

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle, aftrap 19.30 uur, wordt gespeeld op Sportcampus Diekman in Enschede. De beschikbare kaarten voor deze wedstrijd zijn reeds uitverkocht.