Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Hard werken en er vol voor gaan"

Vanavond speelt FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen v.v. Alkmaar, aftrap 19.30 uur. De vooruitblik op het treffen met verdediger Lysanne van der Wal.

Exc05460
“We speelden erg fel en scherp."

FC Twente Vrouwen hervatte vorige week de competitie in de Vrouwen Eredivisie. “Het was echt fijn dat wij weer mochten spelen”, vertelt Van der Wal. De ploeg speelde vorige week thuis tegen sc Heerenveen (3-0). “We speelden tegen Heerenveen erg fel en scherp. We zetten ze onder hoge druk en konden ons daardoor belonen met doelpunten. Als team stonden we verdedigend goed en lieten we Heerenveen nauwelijks op onze helft spelen. De nul houden is erg lekker, dat hoop jij als verdediger elke keer te bereiken.”

FC Twente Vrouwen speelt dit seizoen voor de tweede keer tegen Alkmaar. De eerste wedstrijd was in het kader van de Eredivisie Cup en werd met 1-0 gewonnen. “De wedstrijd in de Eredivisie Cup was best lastig, wij hadden het toen eerder moeten beslissen.” Volgens Van der Wal moet FC Twente dit keer efficiënter zijn in het benutten van kansen. “Hoe sneller je fouten afstraft, hoe moeilijker het is voor een tegenstander om terug in de wedstrijd te komen. Als wij zo spelen als tegen Heerenveen, dan heb ik er vertrouwen in. We moeten hard werken, er vol voor gaan en fouten afstraffen.”