Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

​ “Hard gewerkt in nuttig duel”

Dinsdagmiddag speelde FC Twente in de schaduw van de BayArena een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen. De Duitse club, sinds kort onder leiding van trainer Peter Bosz, was een maatje te groot voor FC Twente (4-0). Na afloop van het oefenduel blikte trainer Marino Pusic terug op de middag in Leverkusen.

Lev fct 10044
“Het niveauverschil was duidelijk."

Marino Pusic kon dinsdagmiddag niet beschikken over Javier Espinosa, Matthew Smith, Rafik Zekhnini en Michael Maria. “We konden niet met de sterkste selectie aantreden, we misten een aantal jongens door blessures en andere ongemakken. Bovendien is Javier ook ziek geweest en we wilden met hen geen risico nemen richting zondag, de wedstrijd tegen MVV is voor ons het belangrijkste op dit moment.”

Bayer Leverkusen, dat deze middag op eigen grond met een handvol internationals aantrad, verdeelde de doelpunten over beide helften. FC Twente moest voor en na rust twee goals incasseren. Pusic: “Het niveauverschil was duidelijk, toch was het voor ons een nuttige wedstrijd waarin we hard moesten werken, diep moesten gaan en zo lang mogelijk georganiseerd moesten blijven. Dat deden we redelijk en uiteindelijk komt het niveauverschil boven drijven, dat zie je bij Leverkusen in alles. Vanuit de omschakeling kregen we momenten om te scoren en hadden we het wat dragelijker kunnen maken, maar we maakten die kansen niet af.” 

Foto's: Bas Everhard