Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gooien van bekers drank leidt tot geldboete van €7.500,-

FC Twente heeft van de KNVB een geldboete van €7.500,- opgelegd gekregen, dit naar aanleiding van het gooien van bekers met drank richting het speelveld tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Logo fctwente header

De steun die we ook dit seizoen bij thuis- en uitwedstrijden van de supporters krijgen is echt ongekend en uniek. Daar zijn we ook ontzettend trots op als club, maar afgelopen jaren is het helaas nog te vaak voorgekomen dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB een onderzoek is gestart naar aanleiding van gebeurtenissen op de tribune. 

Liever op andere manier willen besteden
De KNVB ziet er scherp op toe dat er bij de wedstrijden geen bekers drank of andere voorwerpen richting het speelveld worden gegooid. Wanneer dit blijft aanhouden zal bij volgende keren de boete hoger oplopen. Geld dat we liever op een andere manier willen besteden, waar we als voetbalclub echt wat aan hebben. Vanaf de komende wedstrijd gaan we strenger toezien op supporters die zich hieraan schuldig maken. Dit kunnen we als club namelijk niet accepteren.

Mooi dat dit goed gaat
Een paar jaar geleden zijn we als club meerdere malen bestraft vanwege het afsteken van fakkels / vuurwerk. Nadat we hier met de supportersgeledingen nauw contact over hebben gehad, zien we dat er al langere tijd geen vuurwerk meer is afgestoken in De Grolsch Veste en in de uitvakken. Mooi dat dit goed gaat.  

We willen onze supporters graag gastvrij ontvangen in De Grolsch Veste en ervoor zorgen dat iedereen een mooie voetbalmiddag of avond heeft. Dit hopen we te bereiken met zo min mogelijk maatregelen in het stadion en kan gerealiseerd worden als de verantwoordelijkheid ook bij supporters zelf ligt. Houd rekening met elkaar, het gooien met bekers drank is ook voor andere supporters erg vervelend.