Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gonzalo Garcia Garcia nieuwe hoofdtrainer

Gonzalo Garcia Garcia (35) is de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De in Uruguay geboren oefenmeester tekent een contract voor een seizoen in Enschede.

Gonzalo

“Toen Ted van Leeuwen en de clubleiding mij vroegen voor deze functie gaf mij dat vertrouwen”, geeft Garcia Garcia aan. “Bij een club als FC Twente is de rol van trainer een grote verantwoordelijkheid, die voel ik ook, maar ik ben er klaar voor. Afgelopen seizoen heb ik de club goed leren kennen; heb FC Twente op alle fronten van binnenuit kunnen ervaren. Het is een club met veel dynamiek, kijk alleen al naar de supporters”, vertelt Garcia Garcia.

Begin 2018 ronde hij de hoogste Spaanse trainerscursus succesvol af. “Ik ben nog jong en natuurlijk zullen er twijfels zijn. Die twijfels zullen er misschien ook na drie maanden nog zijn, maar na een maand of zes is dat hopelijk anders. Ik heb een voetbalidee die aansluit bij de filosofie waar FC Twente voor staat. Dat is ook de club die ik nog ken uit mijn tijd toen ik er zelf als speler tegen voetbalde.”

Op donderdag 13 juni start Garcia Garcia  met zijn ploeg de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Ik kijk er naar uit om dan met de spelers en de rest van de staf weer op het veld te staan en aan de slag te gaan. We hebben een duidelijk doel voor ogen en daar werken we naartoe.”

Ted van Leeuwen

“Gonzalo ken ik vanaf mijn tijd bij AGOVV, al ruim zestien jaar”, vertelt Technisch Directeur Ted van Leeuwen. “Ik heb met hem dezelfde voetbalklik als ik had met trainers als Peter Bosz en Fred Rutten. Trainers met een duidelijk voetbalplan en daar niet van afwijken. Gonzalo is weliswaar nog jong, maar klaar voor het hoofdtrainerschap. In zijn hoofd is hij al jaren trainer.”

“Uiteraard is handhaving in de Eredivisie komend seizoen het allerbelangrijkste. We willen individueel met de spelers meer aan het werk gaan. Alles met het doel om spelers beter te maken. Dit moet uiteindelijk leiden tot attractief voetbal, opwindend en intelligent spel. De bal moet rollen, niet de spieren. Uiteraard vergt dit tijd, maar uiteindelijk zal dit leiden tot een mooie positie op de ranglijst. Op die manier creëren we ook weer waarde op het veld. Met de eventuele inkomsten kunnen we de schulden van de club verder aflossen.”

De komende periode zal de technische staf worden aangevuld. Sander Boschker blijft de rol van keeperstrainer vervullen en Balder Berckmans is ook komend seizoen de Fysiek Trainer.

Carrière Gonzalo Garcia Garcia

Garcia Garcia vervulde afgelopen seizoen de rol van assistent-trainer bij FC Twente. Daarvoor was hij na zijn actieve voetbalcarrière assistent-trainer bij het Deense Esbjerg fB. Als speler was Garcia Garcia, die ook de Spaanse nationaliteit heeft, actief voor Real Madrid, AGOVV, sc Heerenveen, Heracles, FC Groningen, AEK Larnaca, Maccabi Tel Aviv, Anorthosis Famagusta en Compostela. Garcia Garcia speelde ruim 250 wedstrijden in het betaald voetbal.