Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Goede reeks neergezet, dat willen we vasthouden"

FC Twente zorgde vrijdagavond voor een mooie voetbalavond in De Grolsch Veste. De ploeg was met 4-1 te sterk voor Helmond Sport. Na afloop blikte Marino Pusic, Wout Brama en Oussama Assaidi terug op de avond. 

 fdx9295
"Continue op zoek naar die goal"

Oussama Assaidi
"Ik heb vanavond langer gespeeld dan de laatste wedstrijden, het is goed om het rustig op te bouwen. Vorige keer een kwartier en nu een half uurtje. Ik moet ritme op doen en sterker worden en dat lukt alleen maar door wedstrijden te spelen. Wij winnen vanavond en de concurrentie verliest punten, dat is lekker voor ons. Op naar volgende week. We hebben vertrouwen en dat willen we vasthouden", aldus Assaidi, die vijf minuten voor tijd zijn invalbeurt had kunnen opsieren met een treffer. "Die strafschop rekening ik mezelf aan. Die had ik erin moeten schieten."

Marino Pusic
"We hebben veel goede dingen laten zien en daar ben ik hartstikke blij mee", vertelde Pusic. "Bij rust was het 2-0 en hadden we op dat moment meer moeten scoren. De kansen waren er. Ik ben blij met de drang van de spelers en de energie die zij in de wedstrijd staken. Ze waren continue op zoek naar die goal. Qua spel zeer tevreden, alleen de stand hadden verder moeten uitbreiden. Die goal van Helmond geven we zelf weg, we konden het ons veroorloven, maar ik was er niet blij mee." 

Wout Brama
"Een lekkere avond, zeker als je kijkt naar de andere uitslagen is dat positief", vertelt Brama. "Als je zelf blijft winnen dan verspeelt de concurrentie punten. We hebben nu een goede reeks neergezet met zeven overwinningen en dat willen we zo lang mogelijk vasthouden, dan kan het een heel leuk seizoen worden." 

Stem op de Man of the Match

Foto's: Frank Hillen