Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Goed dat er onderlinge competitie is en we keuzes kunnen maken”

Na de interlandweek wordt dit weekend de competitie in de Eredivisie hervat. Voor FC Twente wacht zondag de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Vrijdagmiddag blikte trainer Gonzalo Garcia vooruit op het treffen.

Rj19082425896op

Nadat de eerste internationals begin van de week aansloten op het trainingsveld, voegden Oriol Busquets en nieuwkomer Jöel Latibeaudiere zich vandaag bij de groep. “Het is mooi dat we internationals in de selectie hebben, daar mogen we trots op zijn”, zegt Gonzalo Garcia. “Busquets heeft met Jong Spanje gespeeld en Aburjania twee wedstrijden met Georgië. Dat is mooi. Voor Latibeaudiere was het vandaag zijn eerste training met de groep en het is goed dat hij er is. Net als de komst van Queensy Menig. Dat zorgt voor een goede onderlinge competitie in de selectie en het is prettig om keuzes te kunnen maken. Als ik naar de trainingen van deze week kijken dan zie je een goede spirit en een hoog tempo, dat is mooi om te zien.”

Selectie
Na de afsluitende training van zaterdagmiddag wordt de wedstrijdselectie bekend gemaakt. “Dan beslissen we ook of Jöel Latibeaudiere erbij is. Hij heeft net een keer getraind en als nieuwe speler moet je altijd even wennen aan onze manier van spelen.”

Of Godfried Roemeratoe erbij is, is nog een vraagteken. De middenvelder keerde eerder terug van Oranje onder 20. “Hij heeft wat kleine problemen”, geeft Garcia aan. Paul Verhaegh ontbreekt in Sittard. Hij is herstellende van zijn blessure. Wout Brama keerde afgelopen weken terug op het trainingsveld. “Wout is er lange tijd uit geweest en moet weer opbouwen, misschien kan hij maandag al speelminuten maken bij Jong FC Twente.”

Fortuna Sittard
“Het is moeilijk in te schatten op welke manier Fortuna gaat spelen”, zegt Garcia. “Ze hebben dit seizoen in verschillende formaties gespeeld en onlangs een aantal nieuwe spelers aangetrokken. Het is een ploeg die veel strijd levert, een lastige tegenstander. Het is belangrijk dat we ons richten op ons eigen spel.”

Zaterdagmiddag werkt de selectie op het Trainingscentrum in Hengelo de afsluitende training af richting het duel met Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard - FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.