Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Giorgi Aburjania naar FC Twente

Giorgi Aburjania komt de komende jaren uit voor FC Twente. De middenvelder wordt de komende twee jaar gehuurd van Sevilla FC, waarbij FC Twente de mogelijkheid heeft hem definitief over te nemen van Sevilla FC. Hij heeft rugnummer 21 gekozen.

Aburjania002

“Het was geen moeilijke keuze, ik wilde heel graag naar FC Twente”, zegt Giorgi Aburjania. “FC Twente is een grote club met een heel grote historie en een prachtig stadion. Afgelopen jaar heb ik FC Twente veel gevolgd en hen kampioen zien worden. Elke wedstrijd weer een vol stadion, dat was bijzonder. Aitor ken ik van Sevilla en is een vriend van me. Hij heeft me veel verteld over FC Twente, ik kijk er naar uit om hier straks te spelen.”

Vijf jaar geleden haalde Ted van Leeuwen de nu 24-jarige Georgische international al naar Anorthosis Famagusta, van waaruit hem de overstap naar Spanje lukte. Ook de huidige trainer Gonzalo Garcia speelde destijds op Cyprus.

“Giorgi Aburjania draagt FC Twente al heel lang in het hart”, vertelt Ted van Leeuwen. “Het hele seizoen heeft hij FC Twente op de voet gevolgd in de KKD en na ons kampioenschap ging bij hem de rode vlag uit. Abu wilde dolgraag hier spelen, het was niet eenvoudig met de middelen die we hebben, hem weg te plukken bij Sevilla. Gezien zijn standvastigheid heeft Monchi, de technisch directeur van Sevilla uiteindelijk de hand over zijn hart gehaald en ons en Abu deze kans gegund.” Abu is een verbindende middenvelder met een enorme drive.

Over Giorgi Aburjania
Giorgi Aburjania, geboren in Tbilisi, speelde in de jeugd voor Metallurgist en voor Tbilisi, FC Dila en FC Locomotive. In de zomer van 2014 maakte Aburjania de overstap naar Cyprus, naar Anorthosis Famagusta. Begin 2016 stapte de middenvelder over naar het Spaanse Gimnastic en kwam vervolgens uit voor Sevilla FC en CD Lugo.