Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gijs Smal naar FC Twente: “Voelt fantastisch”

Gijs Smal draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente. De 22-jarige verdediger komt over van FC Volendam, waar hij een aflopend contract had. Smal tekende vandaag in De Grolsch Veste een verbintenis voor drie seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Gijs%20smal 4

“Dit voelt fantastisch", vertelt Gijs Smal. "Ik ben heel blij met deze overstap. Het sportieve plaatje bij FC Twente klopte voor mij en ik kijk er naar uit om straks voor deze mooie club te spelen.” 

Technisch Directeur Jan Streuer: “We zijn ontzettend blij dat Gijs voor FC Twente heeft gekozen. Bij FC Volendam heeft hij afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt en was hij met zes goals en tien assists van grote waarde voor de succesvolle ploeg. Als linkerverdediger heeft hij ook de goede aanvallende kwaliteiten. Hij is een harde werker en een ambitieuze speler. Gijs heeft het laten zien in de eerste divisie en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij bij FC Twente een nieuwe stap gaat maken.”

Gijs Smal, afkomstig uit het Noord-Hollandse De Rijp, speelde vanaf 2012 in de jeugdopleiding van FC Volendam. Daarvoor kwam Smal uit voor SV De Rijp en het Alkmaarse AFC ’34. Smal maakte in de zomer van 2017 de overstap naar de eerste selectie van FC Volendam en speelde afgelopen seizoenen 70 wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij negen keer en zorgde zestien keer voor een assist.