Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Giesen: "PEC Zwolle wil stunten tegen ons"

FC Twente Vrouwen is het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van Tommy Stroot was in de eerste wedstrijd te sterk voor PSV met 1-0. Vrijdag 14 september wacht het volgende duel, de derby tegen PEC Zwolle. Suzanne Giesen, die haar oude ploeg treft, kijkt met een goed gevoel vooruit.

Suzanne%20giesen

Prima start

PSV werd met een minimaal verschil verslagen, maar de eerste overwinning is binnen. Suzanne Giesen is dan ook tevreden met het resultaat. “We zijn hier natuurlijk erg blij mee. Er is altijd ruimte voor verbetering, maar we hebben de eerste punten binnen. Voor beide teams was het even aftasten en het duurde dan ook voordat de ban gebroken werd. Een 1-0 overwinning is dan goed. Daar kunnen we weer verder mee.”

“Goed opgevangen”

Sinds deze zomer is Suzanne Giesen FC Twente komen versterken. De speelster kijkt tevreden terug op de eerste periode. “Ik heb het echt naar mijn zin. Na een aantal jaren bij PEC Zwolle was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij FC Twente. Ik ben hier heel goed opgevangen door iedereen. Ik denk dat ik hier een mooie tijd tegemoet ga.”

Punten pakken tegen oude bekenden

Tijdens de tweede speelronde van de Eredivisie Vrouwen komt Suzanne Giesen gelijk haar oude ploeg PEC Zwolle tegen. Ze heeft er veel zin in, maar ze wil wel met de drie punten naar huis. “Het is leuk om tegen bekenden te spelen, maar er staat één ding op het spel en dat is een overwinning. Het is wel raar om de ploeg nu al te treffen. Zij zullen uiteraard willen stunten tegen ons, maar dat moeten wij zien te voorkomen. Het zal een spannend en interessant duel worden. Wij moeten de lijn van vorige week doortrekken en zorgen dat we er met de winst er vandoor gaan. Ik heb daar alle vertrouwen in.”