Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Giesen en Dieckmann naar FC Twente Vrouwen

Suzanne Giesen en Rieke Dieckmann zijn per direct toegevoegd aan de selectie van FC Twente Vrouwen. Beide speelsters sloten vandaag aan bij de groep voor de eerste training van het nieuwe jaar.

Vrouwen7

“Na het vertrek van Maren Tellenbröker en de blessures van Ella Peddemors, Licia Darnoud en Elena Dhont, is het mooi dat we Suzanne Giesen en Rieke Dieckmann bij de selectie hebben kunnen halen”, vertelt René Roord.

"Als je zo’n kans krijgt moet je die met beide handen aanpakken."
Suzanne Giesen (27) besloot afgelopen zomer te stoppen met voetballen. De verdediger wilde zich meer richten op haar maatschappelijke carrière. “Het telefoontje van FC Twente was onverwachts, maar mijn eerste gevoel was gelijk positief”, vertelt Giesen. “Ik was natuurlijk niet voor niets gestopt. Ik had deze break ook nodig, maar als je zo’n kans krijgt moet je die met beide handen aanpakken. Ik ben er klaar voor om de uitdaging aan te gaan en met FC Twente om de prijzen te gaan spelen.”

“Het is mooi dat we Suzanne hebben kunnen bewegen om weer op het hoogste niveau actief te zijn”, vertelt Rene Roord. “Afgelopen twee seizoenen was zij een van de dragende speelsters, zij voegt ook veel ervaring toe aan onze selectie.”

“De Vrouwen Eredivisie is voor mij FC Twente"
Rieke Dieckmann (24) komt over van Turbine Potsdam. Eerder speelde de middenvelder voor SV Meppen, Bayer 04 Leverkusen en MSV Duisburg. “De Vrouwen Eredivisie is voor mij FC Twente, het was de enige Nederlandse clubs waar ik van jongs af aan al tegen speelde”, vertelt Dieckmann. “Als ik ergens in Nederland wilde voetballen dan wist ik dat het bij FC Twente zou zijn. Ik wil mijzelf verder ontwikkelen en een nieuwe omgeving kan daar aan bijdragen. FC Twente is een club die meespeelt om de prijzen en dat is voor mij mede de reden geweest om hier te komen.”

“Fijn dat we erin geslaagd zijn om Rieke te huren tot aan het eind van dit seizoen”, geeft Roord aan. “Zij speelt al geruime tijd op het hoogste niveau in Duitsland en is daarnaast een goede bekende van onze trainer. Een meerwaarde in onze selectie voor de komende periode en de play-offs.”