Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gezonde workshop praktijkonderwijs Oldenzaal

In de afgelopen weken kregen leerlingen van het Twents Carmel College in Oldenzaal twee bijzondere workshops. Sabrine Ellouzi, kersvers Nederlands kampioene van FC Twente Vrouwen en projectmedewerker van Scoren in de wijk, gaf namelijk kookworkshops op het praktijkonderwijs.

Kookworkshop%202%202

De school heeft deelgenomen aan het project Gezonde Voetbalcursus van Scoren in de wijk. Tijdens deze cursus bleek er behoefte te zijn om meer aandacht te besteden aan voeding. Op deze behoeftevraag heeft Scoren in de wijk direct ingespeeld. Leerlingen worden breed en praktisch opgeleid. Koken is een voorbeeld om praktijkervaring op te doen, in combinatie met meer theoretische kennis en het bewustzijn over het belang van gezonde voeding. Daarom vonden de workshops plaats onder het motto ‘gezond eten kan ook leuk en lekker zijn’. Op de eerste dag stond er een heerlijke couscoussalade op het menu. De tweede keer waren de leerlingen vrij om hun eigen recepten mee te nemen. Zo werden er sushi, spaghetti, fruitsalade en geroosterde tomatensoep gemaakt.