Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Gezonde basis leidt onvermijdelijk tot succes”

Dinsdagavond vond in De Grolsch Veste de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van FC Twente plaats. De avond werd afgetrapt door Twente-supporters en cabaretier Thijs Kemperink, waarna Schipper, waarnemend voorzitter van de Raad van Commissarissen, het woord nam. “Het doel is een gezonde club met een professionele bedrijfsvoering. De juiste dingen doen, een gezonde basis met de betrokkenheid van iedereen leidt onvermijdelijk tot succes.”

 dhs7469

Nieuwjaarsspeech 

“2018 was niet het jaar waar wij sportief niet lang aan herinnerd willen worden”, trapt Schipper zijn toespraak af. Terwijl de steun die FC Twente afgelopen jaar van haar achterban kreeg heel groot was. Een dag nadat het doek was gevallen gaf hoofdsponsor Pure Energie aan door te willen gaan. “En zelfs te willen verlengen. Ongekend dat we na een degradatie meer seizoenkaarten verkochten dan het jaar ervoor: 20.000… fantastisch. Als ik terugdenk aan de seizoensopening tegen Sparta, je voelde die avond in De Grolsch Veste de kracht van de supporters. Ook onze sponsors gaven een krachtig signaal af en lieten de club niet in de steek. Hopelijk wordt 2019 een jaar dat we ons in positieve zin lang zullen heugen.”

Schipper: “Voor de steun die we afgelopen jaar van de gemeente Enschede en de Noabers hebben gekregen, zijn we hen heel erg dankbaar. Je merkt dat bij alle partijen het herstel van FC Twente de hoogste prioriteit heeft.”

“Door de goede samenwerking met deze partijen kunnen we vooruit. Natuurlijk is er nog veel werk te verrichten, maar de weg naar boven is ingeslagen. Ego’s spelen geen rol, daar is ook geen ruimte meer voor bij deze club, want alleen op deze manier kunnen we de verhoudingen met talloze relaties weer normaliseren. De relatie met de KNVB is weer zoals die met een bond moet zijn. Daarin heeft collega Koen Groenewold een belangrijke rol gespeeld. We moeten weer toe naar een club waarbij iedereen zich welkom voelt.”

"Op korte termijn zal Frans Weghorst toetreden tot de RvC"

“Met onze nieuwe directie richten we ons weer op de toekomst, de directie van FC Twente is weer op peil. Als we nu binnenkort ook de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte hebben kan de blik echt naar voren. De RvC bestaat momenteel uit twee personen, te weten Koen en ik. We zijn heel blij dat op korte termijn Frans Weghorst zal toetreden tot de Raad van Commissarissen. Om de RvC weer op volle sterkte te krijgen willen we de komende tijd nog twee commissarissen toevoegen.”

Afgelopen weekend trapte FC Twente in Maastricht af voor de tweede seizoenshelft. Het doel is bekend. “Promotie is dit jaar het doel, maar het is niet vanzelfsprekend. Uiteraard willen we terug naar de Eredivisie en daarvoor is nodig dat we een gezond bedrijf worden met een professionele bedrijfsvoering. We moeten de goede dingen doen en dan komen sportieve successen ook. Natuurlijk hopen we elkaar hier over vier maanden te kunnen feliciteren met de promotie, maar we hebben ervaren dat dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is een gezonde club met een professionele bedrijfsvoering. De juiste dingen doen, alleen een gezonde basis met de betrokkenheid van iedereen leidt onvermijdelijk tot succes.”

"De goede dingen doen en dan komen sportieve successen ook"

De Grolsch Veste ligt in het hart van het Kennispark, op een unieke plek waar de technologie het afgelopen decennium een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Met partners als onze grote buurman de Universiteit Twente, maar ook Saxion en het ROC van Twente willen we de samenwerking graag nog verder intensiveren. Hoe mooi zou het zijn om onze topsportwereld dichter bij deze Twentse technologie bedrijven en de UT te brengen. Twee werelden die elkaar hier in de regio alleen maar sterker kunnen maken.” 

Foto’s: Frank Hillen