Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gezinnen Turkse Tukkers aan zet blijven actief tijdens corona situatie

De samenleving is al wekenlang aan heftige veranderingen onderhevig wegens het coronavirus. Een heftige situatie maar één ding staat wat ons betreft voorop, dat is de gezondheid van alle mensen en dat de verspreiding van dit virus zo veel mogelijk word beperkt door de genomen maatregelen van de regering. Scoren in de wijk handelt vanuit deze gedachte en bekijkt wat zij wel kan doen voor mensen in de regio Twente die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Img 20200428 wa0003

Zo is er de afgelopen weken creatief gedacht en gewerkt aan alternatieve mogelijkheden om activiteiten te organiseren. Het doel is om contact te houden met deelnemers van de projecten en aandacht te blijven geven, daar waar het mogelijk is. Juist nu in deze moeilijke tijden.

Turkse Tukkers aan Zet

De deelnemende gezinnen in het project Turkse Tukkers aan Zet zijn afgelopen week door de vrijwilligers verrast met een bezoek aan huis. Tijdens dit bezoek werd op gepaste afstand een tas met spullen overhandigd aan 54 gezinnen, woonachtig in de regio Twente. Elke tas had een andere samenstelling van spullen om zodoende maatwerk te leveren en aansluiting te vinden bij de doelstellingen die de gezinnen hebben geformuleerd om beter te integreren in de Nederlandse samenleving. Voorbeelden zijn kinderboeken, kleurplaten, een bordspel voor het gezin en taalspellen.

De komende weken zijn opdrachten gekoppeld aan de inhoud van deze tassen. De gezinnen gaan opdrachten uitvoeren om actief te blijven en te blijven werken aan de geformuleerde doelstellingen.