Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Geweldige afsluiter"

FC Twente sloot vrijdagavond het jaar fraai af, N.E.C. werd met 2-0 verslagen. Na afloop blikten doelpuntenmakers Rafik Zekhnini en Jari Oosterwijk en trainer Marino Pusic terug op de avond in De Grolsch Veste. 

20181221 fct nec 19295

Jari Oosterwijk

“Ik denk dat we een goede wedstrijd speelden. De eerste helft kreeg ik weinig de bal, maar vooral veel duels, waarvan ik er veel van won”, aldus de doelpuntenmaker. De treffer direct na rust zat er fijn in. “Het was niet echt een kans, meer een schietkans. Ik wilde hem meenemen naar rechts en voorlangs snijden, maar daar was de bal te zacht voor. Er was nog maar één optie over, niet nadenken en aanhalen.”

Rafik Zekhnini

Rafik Zekhnini was belangrijk met de openingsgoal voor FC Twente. Hij slalomde voor de NEC-defensie en schoot de 1-0 goed binnen. “Ik probeerde m’n snelheid te gebruiken, wat gelukkig veel lukte vanavond. Ik ben blij met m’n goal en de drie punten.”

Marino Pusic

“We hebben als team een sterke wedstrijd gespeeld. We hebben keihard gewerkt en gedisciplineerd gespeeld. Er was spelvreugde en veel energie, het enige wat ik m’n ploeg kan verwijten is dat we meer moesten scoren. Al met al heb ik genoten van de ploeg en is dit een geweldige afsluiter van 2018.”


Foto's: Bas Everhard, Anja Veurink, Gerrit Snippert