Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Geweldig die massale steun van onze supporters"

FC Twente wist vrijdagavond ook haar vijfde competitiewedstrijd van 2019 te winnen. De ploeg won met 0-3 bij Sparta. Peet Bijen, Tom Boere en Marino Pusic blikten terug op de mooie voetbalavond in Rotterdam.

Imgl8392

Lees ook: FC Twente te sterk voor Sparta

“Dit is geweldig. Geweldig ook die supporters die ons weer massaal komen steunen en er elke week weer bij zijn. Ik denk dat we ze vandaag een mooie wedstrijd hebben kunnen geven”, blikt Bijen na de wedstrijd terug. “We stonden vandaag erg goed en waren de bovenliggende partij. We hadden misschien alleen wat vaker kunnen scoren”, vervolgt de verdediger die inmiddels al vijf doelpunten heeft gemaakt dit seizoen. “Je ziet dat het enthousiasme steeds meer begint te leven in de regio en als je kijkt naar de ranglijst ziet het er goed uit.”

Tom Boere

“Dit had ik niet verwacht. Ik verwachtte een gelijk opgaande wedstrijd”, vertelde Boere. “We hebben met vlagen erg goed gevoetbald en dan lijkt 3-0 mij een duidelijke uitslag. We komen er de laatste weken steeds beter in. Het kampioenschap is nog ver weg en het is belangrijk dat we de punten blijven halen. We zijn nu op weg naar iets moois, maar het belangrijkste is dat we volgende week weer drie punten halen en daar gaan we voor werken.”

Marino Pusic

“Ik ben niet perse verrast in de uitslag. We zijn de laatste tijd erg goed bezig en we zijn nog steeds groeiende”, vertelt Marino Pusic. "We stonden vandaag zowel verdedigend als aanvallend erg goed. Ik heb vandaag een bepaalde houding gezien die mij erg beviel. Als je twee belangrijke middenvelders mist, maar het op deze manier weet op te pakken maakt mij dat blij. We bekijken de wedstrijden per week en zijn er nog lang niet. Het is belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan, want je weet het nooit in deze competitie. De spelers hebben vandaag een prima prestatie geleverd en ze vormen een geweldige combinatie met de supporters.”

Maandag 18 februari speelt FC Twente de uitwedstrijd tegen Jong PSV en vrijdag 22 februari komt FC Eindhoven naar De Grolsch Veste.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH

Foto's: Gerrit Snippert