Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gertjan Verbeek weg bij FC Twente

“Voor alles telt nu het eerste elftal”

De directie heeft in nauwe samenspraak met het Stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen toch besloten om afscheid te nemen van Gertjan Verbeek. Marino Pusic maakt het seizoen af. Ook is er besloten om aanpassingen door te voeren in de directie. Erik Velderman zal per direct de rol van algemeen directeur en Jan van Halst de rol van commercieel directeur gaan vervullen. De club gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur.

Verbeek 01

Rene Takens, voorzitter Raad van Commissarissen: “We hebben de afgelopen dagen zeer intensieve gesprekken gevoerd met diverse (direct) betrokkenen over de situatie waarin we ons bevinden. Naar aanleiding van deze gesprekken zijn we met de directie – maar ook met het stichtingsbestuur – tot de conclusie gekomen dat het nodig is deze stap nu te moeten zetten.”

“Ook de inrichting van de topstructuur van de club gaan we veranderen”, vervolgt Takens. “In het belang van de club hebben we Jan van Halst uitdrukkelijk verzocht aan te blijven als commercieel directeur. Gelukkig heeft hij daarmee ingestemd. Daarnaast gaat FC Twente op zoek naar een nieuwe technisch directeur en zal Erik Velderman de rol van algemeen statutair directeur gaan vervullen.”

Jan van Halst: “We hebben maar één doel de komende periode. Dat is handhaving. Dat betekent allereerst wegkomen bij de onderste plek. We zien dat de ommekeer uitblijft. Daarover is kritisch en stevig gesproken met elkaar met als insteek om hier samen uit te komen. Dit weekend zijn er door de Raad van Commissarissen gesprekken gevoerd met als gevolg dat dit besluit is genomen. Het draagvlak is te broos geworden en dat kunnen wij helaas niet naast ons neerleggen. We moeten concluderen dat er sprake is van een situatie bij het eerste elftal, waarbij presteren sterk onder druk staat. Het resultaat op korte termijn is nu heilig en dat betekent dat we afscheid nemen van Gertjan Verbeek. Hoe moeilijk ook, zeker ook op menselijk vlak. Boven alles telt nu het eerste elftal.”

Erik Velderman: “Bij binnenkomst van Gertjan waren de verwachtingen hooggespannen. Helaas is het anders uitgepakt. Dat is voor ons allemaal een teleurstelling. De reden dat Gertjan ook de rol van technisch manager vervulde was zodat Jan zich meer kon gaan toeleggen op commercie. Dat traject gaan we nu versneld in door Jan volledig vrij te maken voor commercie en daarnaast gaat de club dan op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Onder leiding van onze nieuwe hoofdscout Evert Bleuming richten we ons op komend seizoen. Nu tellen eerst de komende wedstrijden. We hebben Marino gevraagd het seizoen af te maken, hij heeft hierop positief geantwoord. We staan voor een grote opgave en we roepen iedereen op om samen met de spelers één front te vormen. Want alleen door samen te knokken komen we hier uit.”