Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gelukkig weer competitievoetbal dit weekend

Beste FC Twente-supporter, 

Per half december verwacht het kabinet de eerste voorzichtige versoepeling van de coronamaatregelen, als de besmettingscijfers tenminste blijven dalen. Wat die versoepeling precies inhoudt, maakt premier Rutte dinsdag 8 december bekend. Eerder is er volgens hem niet iets zinnigs over te zeggen. Of er dan door amateurs weer gesport mag worden en of er weer publiek naar wedstrijden mag, is nog onduidelijk. Het blijft zaak de dalende lijn van besmettingen voort te zetten, ook in Twente.  

De%20grolsch%20veste 01

Daar waar over de komende coronamaatregelen dus nog onduidelijkheid is, geldt dat niet voor de herstart van de Eredivisie. Zaterdag en zondag wordt er weer gevoetbald. Het team van Ron Jans staat een mooie uitdaging te wachten, zondagmiddag 16.45 uur in De Grolsch Veste tegen PSV. Vanaf dinsdag bereidt de technische staf de ploeg voor op de Eindhovenaren, die slechts twee plaatsen hoger staan op de ranglijst. Vandaag sluiten ook de zes internationals weer aan. Zij zijn allemaal fit teruggekeerd en weer een mooie ervaring rijker. Helaas is Queensy Menig deze week positief getest. Hij had geen klachten, maar is na de uitslag wel direct in isolatie gegaan en omdat Godfried Roemeratoe in de directe omgeving van Queensy is geweest moest hij in quarantaine. Zo zie je maar dat zelfs als je alle maatregelen en veiligheidsprotocollen strikt naleeft corona je kan treffen. Hopelijk zien we de jongens weer snel op het veld. Het zijn bijzondere weken voor Joël Drommel. Hij beleefde een prachtig avontuur bij het Nederlands Elftal en zondag speelt hij zijn 100e competitiewedstrijd voor FC Twente. Alvast van harte, Joël. 

FOX Sports Dagpas gratis voor supporters en sponsoren
KPN, hoofdsponsor van de Eredivisie, biedt zondag alle seizoenkaarthouders en sponsoren van FC Twente een gratis online FOX Sports Dagpas aan om FC Twente – PSV thuis live online te kunnen kijken. Meer informatie volgt vandaag via onze kanalen. 

#IKMISOE Matchdaypakket 
Morgenvroeg vanaf 6.00 uur zijn vrijwilligers en medewerkers in De Grolsch Veste om de #IKMISOE Matchdaypakketten in te pakken en te distribueren naar maar liefst veertig afhaaladressen. 5.000 broodjes Twenteham, verdeeld over meer dan 3.000 pakketten, vinden hun weg naar supporters in het hele land. Ook na drie keer is het nog steeds een prachtige actie die blijkbaar door heel veel supporters wordt gewaardeerd. 

FC Twente Vrouwen 
Daphne van Domselaar, Kika van Es, Sisca Folkertsma, Renate Jansen en Lynn Wilms zijn door bondscoach Sarina Wiegman uitgenodigd voor de nationale ploeg. De Oranje Leeuwinnen spelen binnenkort tegen de Verenigde Staten en Kosovo. Afgelopen zondag was Wiegman op Sportcampus Diekman en zag  FC Twente Vrouwen een prima wedstrijd spelen tegen PSV. Met veel enthousiasme en energie werden de Brabantse meiden verslagen. Een zware knieblessure van Elena Dhont vormde een smet op de mooie middag. We wensen Elena veel sterkte tijdens haar revalidatie. De wedstrijd werd live uitgezonden bij de NOS en door maar liefst een half miljoen mensen bekeken. 

Pure Energie voor de achtste keer groenste energieleverancier
In het duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE heeft Pure Energie voor het achtste jaar op rij een 10 gescoord. Pure Energie kreeg opnieuw het hoogste cijfer, omdat ze zelf haar stroom opwekt met windmolens en zonnepanelen en investeert in nieuwe energieprojecten. Voor de achtste keer groenste energieleverancier is een felicitatie waard. 

Harry van Raaij 
Deze week overleed op 84-jarige leeftijd Harry van Raaij, voormalig voorzitter en erelid van PSV. PSV heeft ons verzocht om zondag voorafgaand aan FC Twente – PSV een minuut stilte te mogen houden. Uiteraard voldoen wij graag aan het verzoek om deze kleurrijke persoonlijkheid te herdenken. Van Raaij heeft veel voor het Nederlandse voetbal betekend. 

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur