Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gelijkspel tegen Cambuur

FC Twente heeft vrijdagavond het seizoen in de Eerste Divisie afgesloten met een gelijkspel. De thuiswedstrijd tegen SC Cambuur eindigde in 2-2. FC Twente nam bij rust een 2-0 voorsprong door goals van Tom Boere en Mohamed Hamdaoui, maar zag de bezoekers in de slotminuten op gelijke hoogte komen. Na afloop van de wedstrijd werden de jeugdteams Onder 14 en Onder 19 gehuldigd, samen met FC Twente Vrouwen dat de landstitel behaalde. 

20190503 fct sc%20cambuur 23988

“Het seizoen is klaar en de missie is geslaagd”

Mohamed Hamdaoui, Joel Drommel en trainer Marino Pusic blikten terug op de avond in De Grolsch Veste.

“Die twee doelpunten tegen vandaag is natuurlijk erg jammer”, gaf Marino Pusic na afloop aan. “Ik denk dat we de wedstrijd eerder hadden moeten beslissen, we kregen nog twee of drie honderd procent kansen en die moet je dan afmaken. Het seizoen is nu klaar en de missie is geslaagd. Onze doelen zijn behaald en daar zijn we erg trots op.”

“Ik baal er van dat ik alsnog twee doelpunten tegen heb gekregen. Bij die tweede schiet hij die bal van drie meter snoeihard binnen en bij die eerste goal is het een lastige bal om tegen te houden op zo’n glad veld”, vertelt Joel Drommel. “Je wilt het seizoen natuurlijk goed afsluiten en ik denk dat we het ook eerder hadden kunnen afmaken vandaag, maar uiteindelijk werd het toch nog 2-2.” Voor de wedstrijd werd Drommel door supportersvereniging De Vriendenkring uitgeroepen tot speler van het jaar. De supportersvereniging reikte voor de wedstrijd een Oeuvre prijs uit aan Wout Brama. Drommel: “Ja dat is natuurlijk geweldig. Ik had het zeker niet aan zien komen en daar wil ik de supporters enorm voor bedanken. Ik heb een goed seizoen gedraaid, maar normaal zijn het spelers die verkozen worden als speler van het jaar en nu een keer een keeper.”

“Ik heb de laatste wedstrijden nog mogen spelen en ik heb het gelukkig goed gedaan met vijf assists en een doelpunt in twee wedstrijden”, vertelt Hamdaoui. “In het begin was het natuurlijk even wennen en heb ik later in het seizoen helaas minder wedstrijden mogen spelen. De laatste maand voelde ik dat het goed ging met als beloning deze laatste twee wedstrijden. Uiteindelijk kan ik positief terug kijken op het seizoen.”

FC Twente – SC Cambuur 2-2 (2-0)

Scoreverloop
05’ Boere 1-0
37’ Hamdaoui 2-0
88’ Schilder 2-1
93’ Robertha 2-2

Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Toeschouwers: 27.300

Opstelling FC Twente: Drommel, Ramos, Van der Heyden, Bijen, Ricardinho, Smith (74’ Oosterwijk), Espinosa, Vuckic (69’ Roemeratoe), Hamdaoui, Boere (74’ Zekhnini), Assaidi.

Opstelling SC Cambuur: Mous (80’ Bos), Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Jansen, Schilder, Maulun, Van Kippersluis (45’ Kallon), Robertha, Ciganiks.

Foto's: Bas Everhard, Frank Hillen en Gerrit Snippert