Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gelijkspel Jong FC Twente

Jong FC Twente heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen de beloften van Vitesse. Na een 1-0 ruststand in het voordeel van de Arnhemmers, maakte Xhelal Terziqi in de slotfase gelijk. "Hadden hier met een overwinning moeten vertrekken." 

Logo header 1

"Dit was een wedstrijd waarin we onszelf tekort hebben gedaan", vat trainer Theo ten Caat het duel samen. "Gezien het wedstrijdbeeld hadden we naar mijn mening een overwinning met twee doelpunten verschil verdiend. We speelden dominant aanvallend, maakten voetballend veelal de juiste keuzes, alleen de eindpass ontbrak. Desondanks kwamen we voor rust tot twee of drie goede kansen. Vitesse stelde daar weinig tegenover en moest het hebben van de omschakeling. Toch scoorden zij wel. Een foutje van ons leverde een vrije trap op die binnen werd geschoten."

Na rust speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Vitesse. Het was wachten op de gelijkmaker. "Die kwam pas laat tot stand. Ook na de 1-1 hadden we nog mogelijkheden, maar uiteindelijk bleef het bij een gelijkspel. Op zich ben ik tevreden met wat de ploeg heeft laten zien. Op het spel viel weinig aan te merken, we verzuimden alleen onszelf te belonen en dat is iets wat de jongens zullen moeten leren, want we hadden hier met een overwinning moeten vertrekken." 

Jong Vitesse - Jong FC Twente 1-1 (1-0)

Scoreverloop 
35. Buitink 1-0 
85. Terziqi 1-1

Opstelling Jong FC Twente: De Lange, Wieffer, Van der Heyden, Browning, Van der Lely, Bosch (30. Terziqi), Zerrouki, Holscher, Witbreuk, Aburjania, Laukart.