Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gelijkspel bij ADO Den Haag

FC Twente heeft zaterdagavond gelijkgespeeld bij ADO Den Haag. Het treffen in de Hofstad eindigde zoals het begon: 0-0.Voor rust waren er voor beide ploegen niet veel mogelijkheden en na de hervatting werd de wedstrijd levendiger en ontstonden er meer kansen. Gescoord werd er echter niet.

20191207 ado%20den%20haag fct 26050

Aanvoerder Wout Brama na afloop. "We gingen voor de winst en dat is niet gelukt, dan kun je niet heel tevreden zijn. We kregen niet veel kansen vandaag, maar hebben wel de nul gehouden. ADO ging wat opportunistische spelen en kregen daardoor wat meer mogelijkheden. Aan andere kant moeten wij wat rustiger voor de goal zijn en hadden we kunnen scoren. Een gelijkspel was dan het hoogst haalbaar. Verdedigend deden we het goed, aanvallen was het te weinig."

“Kwamen geen moment in ons ritme”

Trainer Gonzalo Garcia: "Het was vandaag een lastige wedstrijd voor ons. We zijn bekend met de nieuwe situatie bij ADO en wisten dat ze met veel agressie en energie zouden spelen. Dit was een heel andere wedstrijd dan afgelopen week tegen Ajax. ADO is een ploeg die oorlog maakt, veel de lange bal speelt en wij hadden niet de rust in ons om de bal op de grond te houden. We kwamen geen moment in ons ritme. Het is moeilijk om in een wedstrijd met veel overtredingen rustig te blijven spelen, na een paar passes werd er weer een overtreding gemaakt.  We gaven zelf weinig weg, terwijl Joël Drommel met goede reddingen ons overeind hield. We hebben aan het eind van de wedstrijd één kans weggeven. Zelf hadden twee of drie keer die goal kunnen maken en daarmee de wedstrijd te killen."

ADO Den Haag – FC Twente 0-0

Gele kaarten: Kramer, Malone (ADO Den Haag), Verdonk, Brama (FC Twente)
Toeschouwers: 11.439
Scheidsrechter: Siemen Mulder

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Malone, Beugelsdijk, Meijers, Necid (72’ Kramer), Immers, Goossens (72’ Bakker), Summerville, Pinas, Van Ewijk, Falkenburg (84' Hooi). 

Opstelling FC Twente: Drommel, Verhaegh (67’ Pleguezuelo), Schenk, Verdonk, Brama, Aitor, Vuckic (74’ Berggreen), Nakamura (81' Menig), Selahi Busquets, Roemeratoe. 

Zaterdagavond speelt FC Twente weer thuis, dan komt Vitesse naar De Grolsch Veste. Aanvang 20.45 uur. 

Foto’s: Bas Everhard