Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Gelijk goed gevoel bij de club"

Adam Maher wordt voor de rest van het seizoen overgenomen van PSV. De 24-jarige middenvelder, die vanochtend de medische keuring doorliep, wordt bij FC Twente herenigd met trainer Gertjan Verbeek.

Rj180feber11515683
“Gelijk goed gevoel. Een club met veel uitstraling en supporters die voor het voetbal leven."

Adam Maher: “Ik had gelijk een goed gevoel bij FC Twente. Het is een club met veel uitstraling, met supporters die voor het voetbal leven. FC Twente staat nu op een positie waar het niet hoort. Ik wil graag helpen om omhoog te klimmen. Natuurlijk speelt ook mee dat ik opnieuw met Gertjan Verbeek kom te werken. Ook Thomas (Lam, red.) ken ik nog goed van mijn periode bij AZ. Hem heb ik de afgelopen dagen meerdere keren gesproken over de club. In het begin is het altijd even wennen, maar ik voel me fit en klaar om te spelen.

Jan van Halst: “Mooi dat het is gelukt om Adam aan de selectie toe te voegen. Het leek aanvankelijk geen haalbare kaart, maar omdat alle partijen water bij de wijn hebben gedaan is het nu toch gelukt. Adam is een creatieve middenvelder, die graag de bal wil hebben. Een speler die - met zijn kwaliteiten en ervaring - wat ‘extra’s kan brengen. Adam en Gertjan kennen elkaar natuurlijk uit hun AZ-periode, waar ze beiden met een goed gevoel op terugkijken. We zien uit naar zijn inbreng.”

Over Adam Maher

Adam Maher speelde in de jeugd voor SV Diemen en Zeeburgia en maakte op 11-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. In december 2010 debuteerde Maher, onder Gertjan Verbeek, in de hoofdmacht van de Alkmaarse club. Hij zou tot 94 officiële duels komen voor AZ, waarin hij 22 goals maakte. In 2012 werd de middenvelder gekozen tot Nederlands Talent van het Jaar en won hij een jaar later met AZ ten koste van PSV de KNVB beker. In augustus 2012 debuteerde Maher in het Nederlands elftal. Hij speelde dat seizoen vijf interlands.

In de zomer van 2013 maakte Maher de overstap naar PSV en behaalde hij in 2015 en 2016 met de ploeg het landskampioenschap. Even vaak won hij met PSV de Johan Cruijff Schaal. Maher speelde 106 wedstrijden voor de Eindhovenaren en scoorde zeventien keer.

Afgelopen seizoen kwam Maher op huurbasis uit voor Osmanlispor. Hij speelde 39 wedstrijden voor de Turkse club. Aan het begin van dit seizoen keerde Maher terug in Eindhoven.