Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Gebrand op een goed resultaat”

Vrijdagavond staat er een nieuwe voetbalavond gepland in De Grolsch Veste. Om 20.00 uur trapt FC Twente af voor het thuisduel met Telstar. Donderdagmiddag na de afsluitende training blikte trainer Marino Pusic vooruit op de ontmoeting.

Marino pusic

Na een lange ongeslagen reeks moest FC Twente vorige week twee nederlagen incasseren. Marino Pusic blijft rustig onder dit gegeven. “We hebben alles nog in eigen hand. We gaan de komende wedstrijden met volle moed en veel vertrouwen in. Er was deze week wel extra focus bij de spelers, maar geen extra spanning. Iedereen is gebrand op een goed resultaat.” Door de twee nederlagen slonk het verschil met Sparta van elf naar zeven punten. “Als je voor het seizoen had gezegd dat we er op dit moment van de competitie zo voor zouden staan, hadden we er natuurlijk voor getekend”, geeft Pusic aan. “Ik richt me niet op het verschil in punten, maar op de wedstrijd die komt. Deze wedstrijd is net zo belangrijk als alle andere, er worden evenveel punten verdeeld.” 

Telstar

“We hebben eerder dit seizoen een goede wedstrijd tegen hen gespeeld”, vertelt Pusic over de tegenstander uit Velsen. “Telstar is bezig met een sterke reeks en speelde uitstekende uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en FC Den Bosch. Ze zijn goed in de counter, maar net als alle teams hebben ook zij hun zwaktes.” 

Selectie

Het meespelen van Wout Brama is nog onzeker. “Hij heeft vandaag voor het eerst meegetraind, we bekijken morgen of hij kan spelen. Het wordt een last-minute-beslissing.”

Pusic moet het vrijdagavond in ieder geval doen zonder de geschorste Matthew Smith. Tim Hölscher en Tom Boere zijn nog geblesseerd. “Tom heeft over een week of twee een nieuwe check. Voorlopig traint hij individueel.”

FC Twente – Telstar, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Voor het treffen met Telstar zijn momenteel 27.250 kaarten verkocht. Wil jij er ook bij zijn? Bestel dan je kaarten middels onderstaande button. 

Bestel kaarten