Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Gastheer voorronde UEFA Women's Champions League

FC Twente Vrouwen heeft zich dit seizoen als kampioen van Nederland geplaatst voor de voorrondes van de UEFA Women's Champions League. Aan de voorronde nemen 40 clubs deel, die over tien poules worden ingedeeld en het kwalificatietoernooi spelen. FC Twente is in augustus gastheer van een van deze tien toernooien. In 2013, 2015 en 2016 was FC Twente eveneens organisator van deze voorrondes.

20190426 psv%20vrouwen fct%20vr 3 2 header

Het toernooi wordt gespeeld van 7 augustus tot en met 13 augustus. De poulewinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi (knock-outfase) waar vanaf het najaar 32 clubs aan deelnemen. FC Twente is met amateurclubs uit Enschede, Hengelo en Oldenzaal in gesprek die kunnen dienen als speel- en trainingslocatie voor het toernooi. 

De loting voor de voorronde vindt plaats op vrijdag 21 juni in Nyon, Zwitserland. Dan zal bekend worden welke drie clubs FC Twente Vrouwen treft tijdens het toernooi.