Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Garcia: "Bleven ons eigen spel spelen"

Trainer Gonzalo Garcia baalde zondagmiddag van de late nederlaag tegen FC Utrecht (2-1). Desondanks zag de oefenmeester zijn elftal wel een goede wedstrijd spelen.

Imgl2227

"We speelden een goede wedstrijd", aldus Garcia na afloop. "We waren goed voorbereid op deze wedstrijd. We controleerden de eerste helft, creĆ«erden kansen en kwamen niet in de moeilijkheden. Ondanks de druk van FC Utrecht. In de tweede helft bleven wij ons eigen spel spelen. Positioneel stonden wij goed."

Twintig minuten voor tijd kwam FC Twente op voorsprong. "We kwamen op een goed moment op 0-1 dankzij de goal van Vuckic. We hadden de scoren moeten uitbreiden naar 0-2 en misschien wel 0-3, maar die doelpunten bleven uit. Op het laatst lopen wij tegen twee knullige tegendoelpunten aan. Ik wil de complimenten geven aan mijn jongens. Ze speelden een goede wedstrijd. Als we zo doorgaan, dan komen er goede wedstrijden aan en daar heb ik het volste vertrouwen in."

Bijen: "We gaan door met vertrouwen"

Aanvoerder Peet Bijen sloot zich aan bij de woorden van Garcia. "Dit is verschrikkelijk zuur. We waren misschien wel de gehele wedstrijd de betere. Zij hadden een paar gevaarlijke momenten, maar wij waren de bovenliggende partij. We stonden goed en kregen goede mogelijkheden. In principe mag dit niet gebeuren. Toch ben ik wel blij met de manier waarop we gespeeld hebben en we gaan door met vertrouwen."