Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Fred Rutten krijgt rol in RvC FC Twente

Fred Rutten krijgt vanuit de RvC een adviserende rol op het voetbaltechnische vlak.

7a34d711 1e16 470c 988b 5a2c095735d5

Fred Rutten: “Ik heb gezegd dat ik club graag wil helpen als ze me erom vragen. Onlangs was dit het geval en in gesprekken met de club is dit daaruit voortgekomen. Op deze wijze kan ik helpen.”

Rene Takens, RvC-voorzitter: “We zijn blij dat we met Fred Rutten onze RvC op voetbaltechnisch vlak kunnen versterken. Zoals bekend waren we daar naar op zoek.”

Erik Velderman, algemeen directeur: “Het is mooi voor de club dat Fred Rutten ons voetbaltechnisch wil helpen. Fred Rutten is met zijn kennis en ervaring welkom. We hebben de afgelopen tijd met Fred gesproken over in welke rol dat bij FC Twente zou kunnen. Fred heeft aangegeven bij zijn huidige club Maccabi Haifa te blijven als zij zich zouden handhaven en dat is gebeurd. Dat Fred zich hieraan wil houden, is logisch.”

Over Fred Rutten

Fred Rutten is natuurlijk geen onbekende bij FC Twente. Hij was speler in de periode van 1980 tot 1992 en speelde 307 wedstrijden in de hoofdmacht. In 1988 maakte hij zijn opwachting als International tijdens Italië - Nederland.

Na zijn spelersloopbaan werd hij in Enschede assistent-trainer en in 1999 tot aan 2001 was hij hoofdtrainer. In 2001 won hij met FC Twente de KNVB beker. In 2001 ging hij als Hoofd Opleidingen bij PSV aan de slag en van 2002-2006 was hij assistent van Guus Hiddink bij het eerste elftal van PSV. FC Twente haalde Fred Rutten in 2006 terug bij de club. De club kende toen twee zeer succesvolle seizoenen: FC Twente eindigde als vierde en als tweede in de competitie, waarbij plaatsing voor de voorrondes van de Champions League werd afgedwongen. In de periode daarna was hij respectievelijk trainer bij Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord en El Shabab in Dubai . Sinds 2018 is Fred Rutten trainer van Maccabi Haifa in Israël.