Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Fred Friday naar FC Twente

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Fred Friday. De 23-jarige Nigeriaanse spits wordt tot aan het eind van dit seizoen gehuurd van AZ.

1
"Hij wil de wereld laten zien dat hij nog niet is afgeschreven"

Fred Friday: “Ik ben blij hier te zijn. Ik ken de club en het stadion natuurlijk en heb hier vorig seizoen voor Sparta nog gescoord. Het was die middag een prima sfeer en dat maakte indruk. De komende maanden wil ik het team helpen en hoop ik uiteindelijk met de ploeg te promoveren. Ik heb de trainer en andere mensen van de club al gesproken en de komende dagen zal ik meer indrukken op gaan doen. Ik kijk er naar uit om hier in het stadion te spelen.”

Ted van Leeuwen: "We zijn AZ erkentelijk voor de medewerking. Fred had de keuze uit een aantal clubs en het is mooi dat hij voor FC Twente gekozen heeft. Hij wil de wereld laten zien dat hij nog niet is afgeschreven en FC Twente biedt hem een uitstekend podium. We kennen Fred al sinds zijn tijd in Noorwegen en weten dat hij in zowel 4-3-3 als 4-4-2 uit de voeten kan."

Fred Friday speelde tot medio 2016 voor het Noorse Lillestrøm SK en maakte die zomer de overstap naar AZ. In Alkmaar speelde Friday afgelopen periode 44 wedstrijden in de hoofdmacht, maakte hij negen goals, en kwam hij tien keer uit voor Jong AZ. Daarin trof hij elf maal doel. Vorig seizoen speelde Friday een half seizoen voor Sparta Rotterdam.

De transfer zal definitief worden afgerond wanneer de tewerkstellingsvergunning is afgegeven. Daarna is Fred Friday speelgerechtigd voor FC Twente.