Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Folkertsma, Jansen en Roetgering verlengen contract

Sisca Folkertsma, Bente Jansen en Maud Roetgering verlengen hun contract bij FC Twente Vrouwen, ook volgend seizoen zullen zij deel uitmaken van de eerste selectie

Header

Sisca Folkertsma zal in de eerste periode verder revalideren van haar knieblessure. Folkertsma: “Ik heb dit seizoen bij FC Twente Vrouwen het plezier in het voetbal terug gekregen. Het betekent veel voor mij dat ik ondanks mijn langdurige blessure toch mijn contract kan verlengen bij FC Twente, dit bevestigt voor mij wat voor familiare cultuur er binnen de club aanwezig is. Ik ben blij dat een groot gedeelte van het team bij elkaar blijft, we kunnen verder met waar we dit seizoen zijn gebleven en bouwen aan ons spel en aan het team.”

Technisch manager Rene Roord heeft vertrouwen in een goed herstel: “Ik ben heel blij dat Sisca heeft verlengd, ze heeft een heel goed seizoen gedraaid en zich terecht weer in de selectie van de Oranjeleeuwinnen gespeeld. Helaas heeft een ernstige blessure haar nu terug geworpen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat ze beter terug komt.”

Bente Jansen is een speelster die vanuit de jeugd doorgroeide tot speelster van de eerste selectie. Jansen tekent bij voor twee seizoenen en kijkt uit naar het nieuwe seizoen: “Ik heb het heel erg naar mijn zin bij FC Twente Vrouwen. Ik heb een klik met de teamgenoten en de sfeer is ontzettend goed binnen het team. Ik heb het idee dat ik mij nog verder kan ontwikkelen bij FC Twente Vrouwen. Ik blijf hard werken om mijn basisplaats te behouden en hoop daarnaast nog belangrijker te worden voor het teammet meer doelpunten en assists. Ik hoop dat we dit seizoen het kampioenschap kunnen behalen met het team en dan Champions League te kunnen spelen.”

Rene Roord is blij met de contractverlenging van Bente: “Het is mooi dat Bente voor 2 jaar heeft bijgetekend, ze is een groot talent en maakt een zeer goede ontwikkeling door bij FC Twente. Als ze deze lijn weet door te zetten, mogen we veel van haar verwachten.”

Maud Roetgering speelt dit seizoen haar 10e seizoen in de eerste selectie van FC Twente Vrouwen, vandaag tekende ze bij voor haar 11e seizoen. Roetgering heeft een hart voor de club en speelt dan ook het liefste bij FC Twente: “Er is geen andere club binnen Nederland waar ik zou willen spelen, FC Twente is mijn club en mijn thuis. Ik merk dat we dit seizoen met het team toewerken naar wat moois. Daarnaast blijft een groot gedeelte van het team bij elkaar, dus komend seizoen kunnen we daar weer verder op bouwen. Ik hoop komend seizoen weer ondersteuning te kunnen bieden aan teamgenoten, daarmee hoop ik dat ze beter worden en wij uiteindelijk als team nog beter worden.” 

Dat Maud verlengt is volgens Rene Roord van groot belang voor FC Twente Vrouwen: “Het is mooi dat Maud verlengd heeft. Ze is zowel op als naast het veld van grote waarde voor het team. Ik ben blij dat ze haar ervaring ook komend seizoen kan delen met de ploeg.”