Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Finales FC Twente Cup in De Grolsch Veste

Op zondag 12 mei vindt de twaalfde editie van het eindtoernooi om de FC Twente Cup plaats. 25 teams van jongeren in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar hebben zich afgelopen half jaar van hun beste kant laten zien in hun eigen woonwijk, door het uitvoeren van diverse maatschappelijke activiteiten. Uiteindelijk hebben 19 teams zich geplaatst voor het prestigieuze eindtoernooi. Dit jaar zal het gehele eindtoernooi worden afgewerkt in De Grolsch Veste. Een prachtige en unieke ervaring voor de jongeren.

Ave 0739
Er is keihard gewerkt door de jongeren

De afgelopen zes maanden stonden voor de deelnemende teams in het teken van kwalificatie voor het eindtoernooi en om dat te bewerkstelligen hebben zij allerlei activiteiten ondernomen. Oefenwedstrijden, trainingen, maar met name sociale buurtbijdrages stonden centraal de afgelopen tijd. Er is keihard gewerkt door de jongeren en het lijkt erop dat maar liefst 19 teams de magische grens van 250 punten gaat passeren. Hiermee zijn zij geplaatst voor het eindtoernooi.

Er zijn dit jaar weer fantastische buurtbijdrages gedaan, zoals het bezoeken van ouderencentra, inzamelingsacties,  sportclinics voor de jeugd en verscheidene schoonmaakacties. Kortom: we zijn weer zeer trots op de klussen die de jongeren hebben gedaan. Of dat nu in Enschede, Hengelo, Oldenzaal of Bad Bentheim was; de buurtbewoners reageerden ook heel enthousiast op de activiteiten van de jongeren. 

Voor de jongeren zelf zijn de maatschappelijke activiteiten vaak nieuwe leerervaringen en vergroot het daarnaast hun binding met de eigen wijk. Gedurende het traject konden de teams ook beloningen verdienen voor de verrichte arbeid, zoals trainingsballen, wedstrijdkaarten en het gehele FC Twente-tenue. De teams zullen zich op 12 mei dus ongetwijfeld in FC Twente-tenue melden aan de aftrap. 

De teams gaan straks in hun eigen leeftijdscategorie de sportieve strijd aan om de felbegeerde FC Twente Cup. 

Het programma voor zondag 12 mei:

  • 10.00 – 14.00 uur             Meiden en Jongens oud
  • 14.30 – 15.30 uur             Moederdag cup (Mini’s Jongens onder 8 van vijf voetbalverenigingen uit Enschede)
  • 16.00 – 19.00 uur             Jongens jong