Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FCT Hoksebarge: “Mooi om de club te helpen”

Elke thuiswedstrijd reist supportersvereniging FCT Hoksebarge met twee bussen naar De Grolsch Veste. Ook komend seizoen is Haaksbergen weer goed vertegenwoordigd. “We hebben nu al bijna net zo veel buskaarten verkocht als vorig seizoen."

37011442 bfdc 4447 97f2 aa39975f5696

Laurens Waning is algemeen bestuurslid van SV FCT Hoksebarge. Een supportersvereniging met 320 leden, die in 2012 werd opgericht. “In de jaren ervoor leefde onder de supporters in Haaksbergen al het idee om gezamenlijk naar de thuiswedstrijden te gaan.”

In de begintijd bood Café de Biester hen een bus aan om vanuit het café samen naar De Grolsch Veste te rijden. “Inmiddels werken we al vier jaar met passe-partout voor de bus. Anderhalf uur voor elke wedstrijd vertrekken onze bussen vanaf onze nieuwe thuishaven Sporthal de Els naar Enschede. Voor slechts €75,- kunnen onze leden elke thuiswedstrijd met ons naar De Grolsch Veste. In het eerste jaar hadden we 54 aanmeldingen en in het tweede jaar al 75 leden. Vorig jaar groeiden we door van 107 naar 115. Voor het nieuwe seizoen hebben we al bijna net zo veel buskaarten verkocht als vorig jaar”, vertelt Waning.

Afgelopen weken hielp FCT Hoksebarge FC Twente met de posteractie om de seizoenkaartverlenging onder de aandacht te brengen in de regio. “Bij cafés en sportverenigingen in heel Haaksbergen hebben we deze opgehangen, mooi om de club hierbij te kunnen helpen.”